Nazilli’de emekliler, hastanelere randevu almak için 182’nin aranması sırasında ve hastanelere gidildiğinde alınan muayene paralarının alınmaması için bin imza topladı.
İmzaları, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na göndermek üzere Nazilli Sağlık Müdürlüğü’ne teslim eden Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyesi vatandaşlar, sağlıkta yaşanan kesintilerin sonlandırılmasını istedi.
Emekli-Sen Başkanı Hüseyin Taş, sağlığın temel bir hak olduğuna işaret ederek, “Bu mücadelemiz çerçevesinde, parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir, sağlık hakkının sağlanması ve cepten ödemelere son verilmesi için yaptığımız imza kampanyasında topladığımız imzaları, Bakana iletilmek üzere, bu gün sağlık müdürlüğüne teslim ediyoruz. Buradan sayın bakana, dolayısıyla hükümete sesleniyoruz. Sağlıkta özelleştirme ölüm demektir. Sosyal devleti yok eden tüm düzenlemeler öncelikle yaşlı insanlar olan emeklileri vurmaktadır. Bilmelisiniz ki, sermayeye rant sağlama amaçlı olan bu politikanıza karşı hayatın her alanında mücadelemiz kesintisiz sürecek ve yaklaşmakta olan milletvekili genel seçimleri sürecinde, emekliler aleyhine olan bu ve benzeri politikalarınızı teşhir etmeye devam edeceğiz. Sosyal devlet, sosyal adalet, sağlık haktır satılamaz” ifadelerini kullandı.
Hüseyin Taş, açıklamanın ardından 330 üyesi bulunan Emekli-Sen tarafından toplanan 1000’e yakın imzayı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fikri Özçetin’e teslim etti.