Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de çıkan kavgada 3 kişinin yaralanmasından sonra 4 aile arasında başlayan husumet, Hakkari Belediyesi yetkilileri ile DBP'lilerin devreye girmesiyle sona erdi.
Kavga, 10 gün önce Hakkari kent merkezinde çıktı. Geçitli Köyü'nde yaşayan Mecit Taş ve bazı yakınları, Hakkari kent merkezinde, Çiftçi ve Aslan ailelerine mensup 2 kişi ile tartışmaya başladı. Gençler arasındaki tartışma kısa sürede büyüdü. Kavgada, 2 kişi bıçak ve atılan taşlar yüzünden yaraladı. Bunun üzerine Aslan ailesinin yakınları da bir gün sonra isim benzerliğinden Taş ailesine mensup bir kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralılar tedavi gördükleri hastaneden taburcu edilirken, aileler arasında ise husumet başladı. Bunun üzerine Hakkari Belediye ise DBP il örgütü devreye girdi. Aralarında husumet bulunan aileler, Hakkari Belediye Başkanlığı Meclis salonunda biraraya getirildi. Barış görüşmelerine Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çiftçi'de katıldı. Yapılan görüşmeler üzerine aileler, tokalaşıp, barıştı.
DBP Hakkari il Eşbaşkanı Çiftçi, Hakkari halkının geçen dönem 3 Milletvekilini meclise göndermesini ardından çeşitli provakasyonları yaşandığına dakkat çekti. Çiftçi, "Her seçim öncesi istiyorlar ki Hakkari ilimizde huzursuzluk olsun. Hakkari ve ilçeleri geçen seçimde AKP hükümetine sandıkta iyi bir ders verdiği için halkımız arasında bu tür huzursuzluklar yapılıyor. Partimiz Hakkari'de 3 milletvekili çıkardıktan sonra Devlet ve hükümet halkımızın arasında huzursuzluk yaratmak için sürekli provakasyon ve oyunlar oynuyor. Biz Kürtler bu konuda hiç bir provakasyon ve oyuna gelmemeliyiz. Bunları yapanları da deşifre etmeliyiz. Kavga eden bu ailelerin kim yada hangi aileden oldukları önemli değil. Bu gençler Hakkari'nin gençleridir" dedi.

FOTOĞRAFLI