KARABÜK (AA) - İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Etkinliklerle Değerler Eğitimi" ve " Vizyoner Liderler Yetişiyor" projeleri kapsamında Safranbolu ilçesinde Vizyoner Gençlik Merkezi açıldı.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Bağlar Caddesi'ndeki merkezin açılış töreninde, gençlerin çok değerli olduğunu söyledi.

Açılacak merkezin çok güzel olduğunu ve önemli hizmetler vereceğini belirten Bulacak, "Gençler bizim en büyük gücümüz. Avrupa ile kıyasladığımızda genç nüfusumuz bize gurur veriyor. Bu gücü en iyi şekilde eğitip bir şeyler beklememiz lazım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy da her iki projeyle değerlerini bilen, koruyan, vizyon sahibi gençlerin yetişeceğini,  ilçe adına faydalı kazanım olacağını anlattı.

Mekana her türlü desteği vereceklerini ve geleceğin mirası değerli gençlerin her zaman yanında olacaklarını belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Gençlerin karşı karşıya kaldığı birçok tehlike var. Bunları durdurabilmek için emniyet güçleri bazen yetmiyor. Bunları ortaya çıkaran sebepleri yok etmek gerekiyor. Ülkemizin genç potansiyeli oldukça yüksek. Bugün Hollanda'da 2 bin den fazla şirket, mirasçısı kalmadığı için devlete geçiyor ve kapanıyor. Batı, müthiş çöküşe doğru gidiyor. Türkiye ve İslam coğrafyası gençlerini çok iyi yetiştirmek zorunda."

Konuşmaların ardından Bulacak, Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun açılış kurdelesini kesti.