İSTANBUL, () İSTANBUL'un sembol meydanlarından biri olan, İstanbul Üniversitesi’nin ana giriş kapısı ve Beyazıt Cami’nin de yer aldığı Beyazıt Meydanı restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.

Türkiye’nin ilk yayalaştırma projesi olan Beyazıt Meydanı’ndaki restorasyon çalışmaları kapsamında İstanbul Üniversitesi’ni meydanla buluşturan ana kapı önünde bulunan tarihi merdivenler geçici olarak kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi ana kapısından Elektrik İdaresi’ne kadar olan bölüm saç levhalarla kapatıldı. Meydan’da bulunan tarihi Beyazıt Cami’nde de restorasyon çalışmaları başladı.

VEZNECİLER ALT GEÇİDİ YÜKSELTİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Vezneciler alt geçidi de yenilendi. Eski ismi Darülfünun Alt Geçidi olan Vezneciler alt geçidi yaklaşık 5 milyon liraya yenilenerek yüksekliği 2.90 metreden 4.70 metreye çıkartıldı.

CİVARDAKİ DÜKKANLAR YIKILACAK
Beyazıt Meydanı Restorasyon projesi kapsamında, meydandaki mülkiyeti Belediyeye ait olan dükkanlar yıkılacak. Civarda dükkanı olan esnaflara yıkım için tebligat gönderildi. Proje ile dükkanların bulunduğu alanların da Beyazıt Meydanı’na katılması planlanıyor.

(FOTOĞRAF)