Geziye Bafra Milli Piyango Yurdu’nda kalan Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı. Bafra Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Belediye Meclis Üyeleri, Milli Piyango Yurdu Müdürü Ünsal Uludağ ve idarecileri katıldı.

Uğurlama Töreninde konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Çanakkale Zaferi var olma mücadelemizdi. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor’ dizelerinde olduğu gibi Çanakkale’de sayısız güneşimiz batmış, bu vatanı bize canları pahasına şehitlik mertebesine ulaşarak emanet etmişlerdir. Çanakkale’de o güneşlerimizi ziyaret edeceksiniz. Bunu sadece bir gezi olarak düşünmemenizi, bir duygu olarak görmenizi ve geldikten sonra da arkadaşlarınıza anlatmanızı rica ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Çanakkale Zaferi 100. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolaysıyla yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin, “Bafra Belediyesi olarak Çanakkale Deniz Zaferimizin 100. yılı ve Şehitleri Anma Günümüz için pek çok faaliyet düzenleyerek bu anlamlı günü insanlarımıza aktarmaya ve paylaşmaya çalıştık. Bu amaçla bir kitapçık hazırladık ve okullarımızda öğrencilerimize dağıttık. Okullarımızın düzenlediği etkinliklere destek verdik. Bu anlamlı günü billboard ve pankartlarla halkımızla paylaştık. Dededağ ve Kemalpaşa okullarımızın öğrencilerinden oluşan iki otobüsün Çanakkale Şehitliği gezisine katkı yaptık” diye konuştu.

Milli Piyango Yurt Müdürü Ünsal Uludağ konuşmasında öğrencilere hayırlı yolculuklar dilerken, Belediye Başkanına katkılarından dolayı ve Milletvekili Tülay Bakır’a onurlandırmasından dolayı teşekkür ederek, Çanakkale Zaferi’nin önemini vurguladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ise, “İnsan için iki şey çok önemlidir: Bunlar, canı ile ailesi ve vatanıdır. Ama vatan bizler için her şeyden mal, mülk, mevki, evlat can dahil daha önemlidir. Çanakkale’de milletimiz bunu göstermiştir. Orada sizlerin yaşında, hatta daha küçük evlatlarımız şehit olmuşlardır. Vatanın ne kadar önemli olduğunu göstermişlerdir. Avustralyalı, Yeni Zelandalı Anzaklar millet olmanın ne olduğunu Çanakkale’de daha iyi anlamışlardır. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağ salim gidip gelmenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.