Deniz Feneri Derneği, Kastamonu’da gezici giyim mağazası açtı.
Kastamonu’da açılan gezici giyim mağazasında, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi 250 aileye gıda ve bin 200 aileye de giyim yardımında bulunuldu. Ailelere hem gıda yardımında bulunan hem de giyim ve ayakkabı ihtiyacını karşılayan Deniz Feneri Derneği, ayrıca Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Ortaokulu’nda okuyan 75 öğrenciye de giyim yardımında bulundu. Öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayan Deniz Feneri Derneği, 10 gün içerisinde yaptığı yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.
Deniz Feneri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Halit Bitkin, son bir yılda tespit ettikleri yaklaşık 250 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunduklarını ve bununla birlikte soğuk kış şartlarında kıyafet alamayan bin 200 aileyi de giydirdiklerini belirterek, “Araç’ta okuyan 75 öğrencimiz, bizden yardım talebinde bulundu. Biz de yaptığımız araştırmalar sonucunda yardım talebine olumlu yanıt verdik. Öğrencilerimizi, okullarından alıp giyim mağazamıza getirdik. Burada öğrencilerimizin ayakkabısından montuna, her türlü kıyafet ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.
Deniz Feneri Derneği’nin yurt içinde ve yurt dışında insani yardım çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Bitkin, “Bu yardımların başında da gıda, sağlık, eğitim, barınma, nakit vb. yardımlar bulunmaktadır. Biz, tüm ayni yardımları yoksul ailemizin evine teslim ediyoruz, nakit yardımları ise bankalar üzerinden yapıyoruz. Lakin giyim kişiye özeldir, bu sebeple ihtiyaç sahibi ailelerimizin giysi yardımlarını kendilerinin tercih edebilmesi için mağazalar açıyoruz. Bu mağazalar sayesinde seçme hakkı tanıyoruz. Daha önceden yoksulluğu tespit edilmiş ailelerimizi giyim mağazalarımıza davet ediyoruz, onlar da tüm aile fertleriyle birlikte gelip istedikleri renk ve modeldeki giysilerini ücretsiz olarak alıyorlar. Ailelerimiz, kıyafetlerini aldıktan sonra servisimiz var. Ailelerimizi servisimizle, evlerine kadarda bırakıyoruz” şeklinde konuştu.