Adıyaman Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Temiz bir çevre için faaliyetlerine devam eden Adıyaman Belediyesi, şehir merkezinde kaldırımlara yeni çöp kutuları monte ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, kaldırımlardaki eskiyen, çürüyen kutular yenileriyle değiştirilerek, caddelere daha temiz bir görüntü sağlanıyor.
İlk etapta Atatürk Caddesi’ne odaklanan temizlik ekiplerince bir yandan eskiyen kutular sökülerek yenileriyle değiştirilirken, diğer yandan uzun mesafeli alanlara yenileri monte ediliyor. Belli aralıklarla yerleştirilen modern çöp kutuları şehrin estetik yapısına güzel bir görünüm kazandırırken, caddelerin temizliğine ise ayrı bir önem katıyor. Kaldırımlara vidalarla sabitlenen kutuların içinde biriken çöpler, gün içinde sık sık boşaltılarak, toplama merkezine taşınıyor. Şehir merkezinde yürütülen bu yöndeki çalışmaların, diğer caddelerde de devam edeceği belirtildi.