Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Van’da destekleyeceği milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz, başvurusunu yaptı.
Bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ve Van Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın’ın kısa konuşmasının ardından bir açıklamada bulunan Oğuz, HÜDA-PAR’ın yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen savunduğu değerler, verdiği mesajlar ve yaptığı uyarılarla Türkiye’de ciddi yankı bulduğunu vurgulayarak, “Birçok alanda yaptığımız uyarıların hükümet tarafından ya da siyasiler tarafından yeni anlaşıldığını görmekteyiz. Bu da Hür Dava Partisi’nin aslında ülke siyaseti için ne kadar gerekli olduğunu, ne kadar etki edebileceğini ortaya koymaktadır. Dolayısıyla biz bu anlamda HÜDA PAR’ın mecliste olmasının mustazafların ve ezilmişlerinin sesi olması bakımında önemli görüyoruz” dedi.
Halkın İslam’ı referans edinmiş bir partiye destek olmasını isteyen Oğuz, “Hür Dava Partisi’nin programı hakikaten çok değerli, kıymetli, hassasiyet arz eden ilkeleri barındırıyor. Çok farklı düşüncelerden olan kişilerin de yaptığı açıklamalar, İslam bayrağı altında Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bir arada yaşayacağımız vurgulanıyor. Madem çatı İslam’dır, madem İslam bayrağı bu memleketi bir arada tutacak, madem ana maya İslam olacaktır, parti programını İslami ve insani değerler üzerine bina eden HÜDA-PAR’ın o mecliste olması, bizce bu arzulanan neticenin gerçekleşmesi açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
‘Hür Adaylar’ ismi altında seçime gireceklerini de sözlerine ekleyen Oğuz, “Bağımsız adaylarımız, HÜDA-PAR desteği ve Hür Adaylar ismi altında seçime girecek. Bende inşallah Van’ın Hür Bağımsız adayı olarak seçimlere gireceğim” şeklinde konuştu.
Oğuz, buradan da Van Adliye Sarayı’na giderek resmi başvurusunu yaptı.