AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajında, “Gençlik, milletimizin, geleceğimizin en önemli manevi varlığı, en dinamik, sarsılmaz kuvvetidir. Gençlerimiz, milli iradenin umudu olurken, bir toplumun da geleceğidir. Gelişen nesillerimizin bilinçli ve sorumluluk sahibi olması sonucu toplumumuz da güç ve kuvvet kazanacaktır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizi ne kadar doğru yönlendirir, ne kadar vatan-bayrak birliği içerisinde yetiştirirsek istikbalden o zaman emin olabiliriz. Umudumuzu, geleceğin aydın kuşaklarına olan inancımızı, hiçbir zaman yitirmeden, var gücümüzle, tüm desteğimizle gençlerimizin yanında olacağız” dedi.
Çalık, “Gençlik bu milletin umududur anlayışı ile yaptığımız tüm çalışmalar bugün karşılık bulmakta ve ülke genelinde bir etki alanı oluşturmaktadır. Hükümetimiz, gençliğin kademe kademe kendini geliştirmesine vesile olurken, diğer taraftan da demokrasinin her kademeye nasıl ilmik ilmik işlendiğinin en güzel örneğini sergilemiştir. Görüyoruz ki, parlak neferler ile çevrilmiş, yürekleri Hakk ve millet aşkı ile donatılmış gençlerimiz geliyor. Bu neferler ki, hayırlı yollarda, kendi nefsi için yaşamayı bırakmış, milleti ve milli iradesi için yapacaklarını hedeflemiş gençlerle dolu olmalıdır. Olmalıdır, çünkü en eski tarihimizden bu yana, süregelen vatan-toprak aşkımız, ulaşılmaz sevdamız daim olsun. Gençlik; bir ülkenin, bir inancın, bir hedefin, bir doğrunun temsilidir. Nasıl gençler yetiştirirsek öyle bir gelecek bizleri karşılayacaktır. Bizler de bu gerçeklerin bilinci ile gençlerimize, üstün makamın sadece doğruluk ve adalet olduğu inancını aşıladık. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümü vesilesiyle Gençlik Haftası’nı yaşamanın coşkusu içerisinde gençlerimizi kutluyor, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.