Romanya’nın Köstence kentinde 21 Mart 2015 nevruz kutlamaları şenlik havasında geçti.
Ev sahipliğini Romanya demokratik Türk birliğinin yaptığı baharın habercisi olan 21 mart 2015 günü nevruz kutlamaları Colegiul National De Arte ‘’Regina Maria Kolej’i konser salonunda düzenlenen müzik folklor ekiplerinin katılım ile coşkulu bir şekilde kutlanan bahar bayramı Romanya dan bir çok üst düzey davetlinin olduğu şenlikte Köstence Vali Yardımcısı Levent Akkoyun, Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan demokratik Türk birliği genel başkanı Fedbi Osman ve diğer davetliler katıldılar.
ilk konuşmayı Romanya demokratik Türk birliği başkanı Fedbi Osman yaparak yıllardan beri nevruz bayramının Türklerin yoğun olduğu Dobruca bölgesinde nasıl kutlandığını eski adetlerin her zaman nasıl yaşatıldığını anlattı daha sonra Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan Türk geleneklerinden ve adetlerinden söz etti sahneye çıkan demokratik Türk birliği bünyesinde bulunan koordinatör Düriye Akkoyun ve şef Yılmaz Türkoğlu yönetiminde mehtap korosu bir birinden güzel Türk sanat müziğinden seçilmiş üç güzel eseri seslendirdiler daha sonra Romanya demokratik Türk birliği gençlerinden Edirne’den gelen Tatar Türklerinden oluşan folklor ve müzik ekipleri hazırlamış oldukları birbirinden güzel Türk motiflerinin yoğun olduğu geleneksel oyunlar sergilediler. Davetliler sunulan gösterileri ayakta alkışlarla ve ilgi ile izlediler.
Romanya’nın bir çok basın mensubu ile radyo ve Romanya devlet kanalı tvr-1 tarafından programın tamamının çekimini yaptı. Tüm katılımcılara hediyeler ve plaketler verildi. Nevruz kutlamaları için hummalı hazırlıklar yaparak gerek sunum gerek diğer hazırlıkları kültür komisyonu başkanı Serin Türkoğlu kültür komisyonu başkan yardımcısı Melek Osman’ın başarılı ve kaliteli bir nevruz kutlaması ile yeni baharın gelişini kutladıklarını belirttiler.