Ordu’nun Fatsa ilçesinde Metin Kadıoğlu isimli vatandaş, çalıştığı Kıbrıs’ta gönlünü kaptırdığı Endenozyalı Ni Nyoman Mastutini ile hayatını birleştirdi. Müslüman olan ve Tülay ismini alan Endenozyalı Ni Nyoman Mastutini, kayınvalidesinin yaptığı pancar çorbasına hayran kaldığını söyledi.
Fatsalı Metin Kadıoğlu ile Endenozyalı Ni Nyoman Mastutini’nin (Tülay) nikah işlemi Fatsa Belediyesi’nde gerçekleşti. Metin-Tülay Kadıoğlu çiftinin nikah işlemini Fatsa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Başta gerçekleştirdi. Kıbrıs’ta bir otelde restoran şefi olduğunu belirten Fatsalı Metin Kadıoğlu, bir arkadaşının aracılığı ile Endenozyalı Ni Nyoman Mastutini ile tanıştığını belirterek, “Daha sonra ben hoşlandım sevdim ve onun da rızasıyla evlenmeye karar verdim. Kendisi ile tanışalı 4.5 yıl oldu ve nikah bugüne nasip oldu. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi farklı kültürlerde yaşadığımız için birbirimizi tanımamız gerekiyordu. Ben hiç Endenozya’ya gitmedim. Kısmetse bundan sonra gideceğim” dedi.
“KAYINVALİDEMİN YAPTIĞI PANCAR ÇORBASINA BAYILIYORUM”
Endenozya ile Türkiye’nin farklı kültürlerde olduğunu ifade eden Ni Nyoman Mastutini, “Ben mesela Türk yemeklerine alışamadım. Biz pilav yapıyoruz. Türkiye’de pilav yağlı, tuzlu oluyor. Biz de ise sadece su katılıyor. Sağlık olarak bizim pilav daha sağlıklı. Yani Türkiye’deki pilav biraz sağlıksız oluyor. Biz zaten sabah öğlen akşam hep pilav yiyoruz. Ben Türkiye’de en çok kayınvalidemin yaptığı pancar çorbasını seviyorum. Metin ile tanışmaktan ve evlenmekten dolayı çok mutluyum. Annem-babam uzakta olsalar de evliliğe onay verdiler. Zaten bizim ülkemizde çok fazla karışılmıyor” diye konuştu.