Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bolu İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yaşanılan dolandırıcılık olayları ile ilgili uyarıda bulunarak, “Telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Dolandırıcıların ‘Genel Sağlık Sigortası borcunuz var. Şu hesaba para yatırın’ şeklindeki isteklerini dikkate almayın” uyarısında bulunuldu.
Son zamanlarda telefon dolandırıcıları vatandaşları arayarak ‘Devlete borcunuz var’ diyerek verilen hesaba para yatırılmasını istemelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bolu İl Müdürlüğü’nden vatandaşları uyaran bir açıklama geldi. Açıklama, “Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız ’Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız’ gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz” denildi.
Açıklamanın devamın şu ifadelere yer verildi;
“Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız.” gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz. Kamuoyuna önemle duyurulur.”