Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2015 yılı başından bu güne kadar 50 milyon liralık 27 ihale gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Yardımcısı İlyas Yıldırım ve Makine İkmal Müdürü Gökhan Doruk’tan yapılan ihaleler hakkında bilgi alan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "2015 yılı başından bugüne kadar geçen 4 aylık sürede yaklaşık maliyeti 70 milyon lira olan 27 ihaleyi 50 milyon liraya gerçekleştirdik" dedi.
Hizmet alımı ihalesiyle park bahçe, temizlik, fen işleri gibi birimlerde istihdam edilen 700 çalışanla 385 bin nüfusa hizmet götürdüklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Bununla birlikte yaklaşık 50 milyon liraya gerçekleştirilmiş ve daha devam eden ihalelerimiz var. Bugüne kadar netleşen ihale tutarımız 50 milyon lira. Gayet ciddi bir bütçeyle büyük ve orta boy ölçekli bir işletme gibi hizmet veriyoruz. 70 milyon lira gibi çıkardığımız bir ön keşfimiz vardı. Bunlar da ortalama 50-55 milyon lira gibi rakama düştü. Burada ciddi tasarruf söz konusudur" şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle noktaladı, "Kocasinan’da, İnşallah yeni dönemde bahar mevsimiyle birlikte, yapacağımız inşaat faaliyetlerimiz de ortaya çıkacak. Bölgemizin ve şehrimizin kalkınması, Kocasinan’ımızın güzelleşmesi için gayret gösteriyoruz. İnşallah, ’Gelecek dönemde yeni Kayseri, Kocasinan’da kurulacak. Kocasinan Yeni Kayseri’nin yeni yüzü olacak.’ Biz bu vizyon ve projeksiyonla çalışmaya devam ediyoruz. İşlerimizi artırarak, hız kesmeden, yeni faaliyetlerle, yeni projelerle, yeni projeksiyonla bu hizmetlerimize devam ediyoruz. Ekibimizden titizlik içerisinde bu faaliyetleri yerine getirmeyi, daha nitelikli ve kaliteli işler yapılması için genel bir mutabakatın oluşmasını istiyoruz. İşlerimizi devam ettirerek İnşallah yeni Kocasinan’ı daha güzel geleceklere taşımak hepimizin ortak kaygısı, gayesi olacak."
Makine İkmal Müdürü Gökhan Doruk da, yaklaşık 10 günlük bir sürede 12 yeni ihaleyi daha gerçekleştireceklerini belirterek, ihaleler hakkında Başkan Çolakbayrakdar’a ayrıntılı bilgiler sundu.