Yenimahalle Belediyesi, üniversite adaylarına destek amacıyla “Sınav Kaygısı ve Üniversite Hayatı” konulu bir seminer düzenledi.
Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürü Eftal Erel’in sunumuyla Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen seminere, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal’ın yanı sıra çeşitli liselerde YGS hazırlığı içerisinde olan öğrenciler, velileri ve öğretmenleri katıldı. Seminerde öğrencilerin sınava yönelik stresleri ve ebeveynlerin bu yöndeki tutumu hakkında bilgi verildi.
Öğrencilere sınav stresini azaltma, motivasyon sağlama, başarıyı artırma, dikkat yoğunlaştırma ve ders çalışma yöntemleri hakkında bilgi veren Eftal Erel, “Yatarak, müzik dinleyerek ders çalışmayın, bol bol kitap okuyun” diyerek 3 altın kuralı da açıkladı. Özellikle tercih zamanlarında öğrencilerin ve velilerin birçok yanlışa sürüklenip gittiklerini belirten Erel, tercihler konusunda öğrenciler kadar en az velilerin de bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Bu zorlu yolda öğrencilerin streslerini birebir yaşayan ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Erel, “Her ebeveyn çocuğunu bilir ve tanır. Çocuklarınızdan elbette ki beklentileriniz olacaktır. Fakat potansiyel üstü beklenti çocuğunuzu yanlış yola götürebilir. Bu nedenle çocuğunuzu cesaretlendirin ve onları desteklemekten asla vazgeçmeyin” diye konuştu.
Seminer sonunda 30 yıldan fazla süredir üniversiteye öğrenci hazırlamış bir eğitimci olarak konuşan Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, “Hedefiniz güneş olacak, ıskalasanız da yıldızlara tutunacaksınız. Yüreğinizdeki yurt sevgisi ve umudu birleştirip Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşan gençler olmalısınız” diyerek öğrencilerin bu yolda umudunu kaybetmemesi ve emek vermesi gerektiğini belirtti.