2015 eğitim öğretim yılında el sanatları,3 boyutlu resim, nakış, kırkyama, mefruşat, ev tekstili, trikotaj gibi gerçekleştirdiği kursların yıl sonu sergileri açıldı.
Sergi açılışı öncesi Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Buradaki Programa İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, bazı kurum ve daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Akşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kamil Ersoy, “El emeği göz nuru ve alın teri dökülerek üretilen 10 farklı kursumuzun sergisine hoş geldiniz. Akşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak özellikle halkımızın istediği alanlarda kursla açtık. Yüzlerce öğrenci yetiştirip binlerce eser ürettik. Bu eser ve ürünlerin bir kısmından açtığımız sergiyi sizlerin beğenisine sunuyoruz” dedi.
Müdür Ersoy’un konuşmasının ardından Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi sunuldu. Programa katılan protokol tarafından kursiyerlere belge verilmesinin ardından Akşehir Yeni Belediye sarayı 3. ve 4. Katındaki sergilerin kurdelesi, programa katılan protokol tarafından kesilerek açıldı. Sergileri gezen protokol üyeleri, el emeği göz nuru ve alın teri dökülerek üretilen ürünleri beğeniyle gezerken kursiyerleri ve öğretmenlerini de tebrik etti.