Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), savaştan kaçarak Tatvan’a sığınan Suriyeli ailelere yardım eli uzattı.
Ülkelerini terk edip Tatvan’ın Üçyüzevler Mahallesinde atıl durumda bulunan kapı ve penceresiz afet konutlarına sığınan Suriyeli 30 aileye Tatvan SYDV tarafından kömür yardımı yapıldı. Tatvan Belediyesi ait araçlarla nakliyesi yapılan kömürler SYDV personelleri tarafında Suriyeli ailelere dağıtıldı. Ayrıca SYDV personelleri ve ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinde ziyaret edilen Suriye’li ailelere istemeleri durumunda tüm masrafları karşılanarak bölgeye en yakın kamplara yerleştirilebilecekleri anlatıldı. Afet konutlarına sığınan 30 Suriyeli aileye kömür yardımı yapıldığını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “SYDV personellerimiz ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz afet konutlarına sığınan Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret ederek, istemeleri durumunda tüm masrafları karşılanmak suretiyle bölgeye en yakın kamplara gönderilecekleri konusunda bilgilendirildiler. Bu konuda bize dönüş yapılması durumunda bizler bu aileleri en yakın kamplara ulaştıracağız. Bununla ilgili ilçede çalışmalarımız devam ederken, soğuk kış gününde zor durumda olan Suriyeli ailelerin mağduriyet yaşamaması için vakfımız tarafından bu ailelere kömür yardımı yapıldı” dedi.
Kamplara gitmek isteyen Suriyeli ailelerin gerek SYDV ve gerekse ilçe emniyet müdürlüğüne başvurmaların durumunda bölgeye en yakın kamplara gönderilmeleri konusunda gerekenin yapılacağını kaydeden Kaymakam Erkan, Suriyeli ailelerin diğer ihtiyaçları içinde girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.
Suriyeli aileler ise, soğuk kış gününde kendilerine yapılan sıcak yardım elinden dolayı yetkililere teşekkürlerini iletti.