Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde derbide Galatasaray Odebank’a 72-54 kaybettikleri maçta çok kötü oynadıklarını söyledi.
Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Winnicki, FIBA Avrupa Ligi’nde sarı-kırmızılı takıma karşı kazandıkları maçın çok uzağında bir performans ortaya koyduklarını aktararak, "Taraftarımızdan özür diliyorum. Çok kötü oynadık. İki hafta önce oynadığımız Avrupa maçının çok uzağındaydık. Taraftarımıza böyle bir yenilginin ilk ve son kez yaşanacağına dair söz veriyorum" dedi.
Sarı-lacivertli takımın kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen ise çok kötü oynadıkları bir maçı kaybettiklerini ve taraftardan özür dilediklerini dile getirdi.
GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, takımıyla gurur duyduğunu belirtti. Memnun, Avrupa’dan elendikten sonra takımının çok iyi bir geri dönüş yaptığını anlatarak "Takımımla gurur duyuyorum. Avrupa’dan elendikten sonra çok çabuk ayağa kalktılar. Elimizde kalan tek şey şampiyonluk ve bunun için ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdik. Maç boyu bütün oyun planına sadık kaldı. Oyuncularım canla başla mücadele ettiler. Ligi birinci bitirip ev sahibi avantajını yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Maçın bu kadar farklı geçeceğini tahmin etmediğini belirten tecrübeli başantrenör, Fenerbahçe tribünlerinden tepki alan Nevriye Yılmaz’a övgü dolu sözler söyleyerek, "Kadın basketboluna 25 yıl önce girdim. O zamandan beri takip ettiğim kadarıyla benim gördüğüm en büyük gelmiş geçmiş Türk kadın basketbolcu Nevriye’dir. Bugüne kadar yaptıklarıyla bunu kanıtladı. Onu tebrik ediyorum. İnşallah daha uzun seneler oynar. Çok büyük sakatlıkları atlatarak bu noktalara geldi. Gurur duyduğum bir kardeşim" değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-kırmızılıların basketbolcusu Deniz Çolakoğlu ise kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti.