RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde 15 maçta 23 gol atarken kalesinde 25 gole engel olamadı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek ile başlanan ve ligin 13. haftasından itibaren Hikmet Karaman yönetiminde devam edilen ligde toplam 15 resmi maç oynayan "Atmacalar", 12 maçta gol atma başarısı gösterdi.

Yeşil-mavililer, 11 maçta kalesini gole kapatamazken Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarında rakiplerine gol izni vermedi.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Mehmet Özdilek döneminde ilk 12 haftada 10 gol atarken kalesinde ise 19 gol görmüştü.

 

-Golcüler coştu kale düştü

Karaman ile adeta yeniden hayat bulan Kweuke ve Deniz Kadah, bu dönemde takımın büyük oranda gol yükünü üstlendi. Bu sezon 9 golü bulunan Kweuke 7'sini, Deniz Kadah ise 7 golün 6'sını Karaman döneminde attı. Karaman döneminde toplamda atılan 25 golün 13'ü bu iki oyuncudan geldi.

Savunmada ise Afrika Kupası, sakatlıklar ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle istikrar sağlayamayan yeşil-mavililerde 7 futbolcu stoper mevkisinde görev yaparken 15 maçın 14'ünde Serkan Kırıntılı bir maçta ise Aykut Erçetin kalede görev aldı. Karadeniz temsilcisinde Giray Kaçar, Viera, Oboabona ve Koray Altınay'ın yanı sıra Orhan Ovacıklı, Kıvanç Karakaş ve Sylvestre eksiklikler nedeniyle defans bölgesinde görev aldı. 

 

-Serkan Kırıntılı kalesini kapatamadı

Çaykur Rizespor'da bu sezon geride kalan 27 haftada 26 maçta görev alan Serkan Kırıntılı kalesini gole kapatmakta büyük zorluk yaşadı. Deneyimli kaleci toplamda 26 maçta kalesinde 43 gol gördü. Geçen sezon ligin 4. haftasında kaleyi Pawelek'ten devralan Serkan, lig sonunda kalesinde 31 maçta 40 gol görmüştü. Sezon bitimine 7 hafta kalmasına rağmen deneyimli file bekçisi şimdiden geçen sezonun gol sayısını geride bıraktı. 

Bu sezon sadece Bursaspor deplasmanında görev yapan Aykut Erçetin ise kalesinde bir gol gördü. Çaykur Rizespor'un yediği gol sayısında kendi sahasında 5-1'lik Fenerbahçe ve 4-0'lık Mersin İdmanyurdu yenilgileri etkili oldu.

 

-Ferah: "Futbol takım oyunu, golü birlikte atarsın birlikte yersin"

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon geneline bakıldığında son haftalarda iyi işler yaptıklarını ve takımın alt sıralardan uzaklaştığını söyledi.

Anadolu takımlarında oyun içerisinde birkaç futbolcunun eksikliğinin oyunun bütünlüğünü etkilediğini ifade eden Ferah, şöyle konuştu:

"Biz de son haftalarda sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle zaman zaman zorlanıyoruz. Son iki haftada aldığımız mağlubiyetle kazandığımız krediyi tükettik. Son iki haftada kalemizde 8 gol gördük. Futbol takım oyunu golü birlikte atarsın birlikte yersin. Futbolcularımız iyi işler yaptı. Son iki haftada alınan mağlubiyetleri bundan önce olduğu gibi yine telafi edeceklerdir." 

 

-Karaman dönemindeki maçlar

Çaykur Rizespor'un Hikmet Karaman dönemindeki maç sonuçları şöyle:

Çaykur Rizespor - Trabzonspor: 2-3 (D)

Çaykur Rizespor - Gaziantepspor: 0-1

Çaykur Rizespor - Akhisar Belediyespor: 4-0 (D)                      

Çaykur Rizespor - Torku Konyaspor: 1-1

Çaykur Rizespor - Galatasaray: 0-2 (D)                

Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği: 2-0 (D)    

Çaykur Rizespor - Beşiktaş: 1-2

Çaykur Rizespor - Mersin İdmanyurdu: 0-4                         

Çaykur Rizespor - Bursaspor: 1-1 (D)

Çaykur Rizespor - Eskişehirspor: 3-0

Çaykur Rizespor - Balıkesirspor: 2-2 (D)                  

Çaykur Rizespor - Medicana Sivasspor: 2-1 

Çaykur Rizespor - SAİ Kayseri Erciyesspor: 3-0 (D)                             

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe: 1-5

Çaykur Rizespor - İstanbul Başakşehir: 1-3 (D)