Konak Belediyesi, hazırlanan proje kapsamında, her semte bir semt merkezi yapılacağını bildirdi.
İzmir’de Konak Belediyesi, her semte bir semt merkezi kazandırmak için harekete geçti. Proje kapsamında inşaatı devam eden Mersinli Semt Merkezi binasını inceleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’de semt merkezleriyle capcanlı bir kent yaşamı ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.
Başkan Sema Pekdaş, amaçlarının ilçedeki her semtte bir semt merkezi açmak olduğunu hatırlattı. 2014 yılının Aralık ayı sonunda temeli atılan binanın çok kısa bir zaman içinde tamamlanıp semt halkının hizmetine açılacağı bilgisini veren Pekdaş, semt merkezinden sadece kadınların değil, çocuk ve gençlerin de faydalanacağını aktardı. İzmir’de semt merkezleriyle capcanlı bir kent yaşamı ortaya çıkarmak istediklerini kaydeden Pekdaş, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın hobilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, aktif iletişim becerilerini güçlendirmek kısacası hem hemşeri olmalarını, hem de bilinçli birer yurttaş olmalarını sağlamak bizim görevimiz. Bunu gerçekleştireceğiz ve hızla ilerliyoruz” dedi.
Mersinli Mahallesi 2814 sokak girişinde bulunan arazi üzerinde inşaat çalışmaları süren semt merkezi tamamlandığında, bölge halkının buluşma noktası olacak. 11 yıldır mahallelinin hayallerini süsleyen merkez ile bölgeye de belediye eliyle hizmet gidecek. 375 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 katlı olarak planlanan Mersinli Semt Merkezi, modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Kısa bir sürede kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanan binanın birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor.