Amasya’da yaşayan 3 çocuklu Koçak çifti, sağlık sorunları nedeniyle kalamadıkları kerpiç evlerinin duvarlarının sağlıklı bir ortama dönüştürülmesini istiyor.
23 yıl önce geçirdiği iş kazası ve sonrasında kanser ile böbrek hastalıklarından dolayı yüzde 94 bedensel engelli durumuna düşüp malulen emekli olan Mehmet Koçak (45), bir süre önce belediye görevlileri tarafından tabanı, çatısı ve cam çerçeveleri yenilenen merkez Beyazıtpaşa Mahallesi’ndeki boş halde bulunan iki katlı kerpiç evlerinin duvarlarının da elden geçirilmesini istedi.
Doktorların sürekli enfeksiyon kapan kocası için hijyenik bir ortamda yaşaması gerektiğini tavsiye etmeleri üzerine yaklaşık 2 yıldır aylık 600 lira kirayla bir apartman dairesine taşındıklarını, eşine baktığı için devletten aldığı bakım ücretinin de kiraya gitmesinden dolayı biri 22 yaşında üniversitede okuyan, diğerleri 7 ile 4 yaşındaki 3 oğlunun ve evin masraflarını aldıkları emekli maaşından karşılayamadığını belirten anne Gülbeyaz Koçak, çevredeki vatandaşların desteğiyle hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Tek isteklerinin kerpiç evlerinin yenilenmesini olduğunu vurgulayan kalp hastası 42 yaşındaki Koçak, “Belinde boydan boya iki tane platin olan eşimin hastalıklara karşı vücut direnci kalmadığı için doktorlar sağlıklı bir ortamda yaşamasını söylediler. Toprak bir bina olduğu için hareşeler içeri giriyor. Eşimin kaptığı enfeksiyondan dolayı defalarca hastanelerde yattık. Başkalarının yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Yetkililer, hayırseverler bizim evimizi yeniden yapılmasına destek olsunlar” dedi.
“Ben bir baba olarak eziklik duyuyorum. Üç tane çocuğa karşı sorumluluğumu biliyorum ama rahatsızlığımdan dolayı yapamıyorum” diyen baba Mehmet Koçak da, 2014 yılı Temmuz ayından Samsun’da görüşüp kendileri için ‘Ne gerekiyorsa yapılsın’ diye talimat verdiğini anlattığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
Koçak, evlerinin hayalindeki gibi yenilenmesiyle kiradan kurtulup ellerine kalacak parayı sağlık giderlerine ve dilediği çoğu şeyi alamadığı çocuklarına harcamak istiyor.