Şehir kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için önemli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 25 eseri kültür dünyasına kazandırdı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, fiziki ve sosyal çalışmaların yanında kültürel belediyecilik alanında da önemli hizmetleri hayata geçiriyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın sadece fiziki yatırımlarla değil, en başta kitapla, değerler eğitimiyle, kültürle anılması gerektiğini belirterek, bu anlamda yıl boyu çok sayıda kültürel etkinliğe imza atarken önemli yayınları da kültür dünyasına kazandırdıklarını dile getirdi. Bu kapsamda başta Mesnevi’nin dünya dillerine çevirisi olmak üzere Konya Ansiklopedisi, Kadı Sicilleri, değerler eğitimi kitapları gibi çok sayıda eser yayımladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, şehir kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için kültürel çalışmaları artırarak sürdüreceklerini ifade etti. 2014 yılında 25 eseri kültür dünyasına kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, son 11 yılda yayımladıkları eser sayısının ise 200’ü aştığını dile getirdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür yayınları Kültür A.Ş. ve http://www.konyakultur.com/yayin2.asp internet adresinden temin edilebilir.