Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, “Yıllarca boş tutulan sanayi arsalarının kamulaştırılmasının önü açılmalıdır” dedi.
TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği’nin genel kurulunda konuşan BKK Başkanı Semih Pala, planlı sanayi bölgelerinin yarısının boş durduğuna dikkat çekti. Pala, toplam 20 milyon metrekare arsanın nasıl doldurulacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Sanayi arsalarının boş durmasının engellenmesi için arsa sahiplerinin yatırım yapmalarının mecburi hale getirilmesini isteyen Pala, “Arsa sahiplerine yatırım yapmaları için bir ya da iki yıl mühlet tanınmalıdır. Bu zaman zarfında yatırım yapamayanların arsalarının kamulaştırılmasının önü açılmalıdır. Sanayi arsalarının yıllarca boş tutulması gibi bir lüks olamaz. Yirmi milyon metrekare civarında boş duran sanayi alanı doldurulmadan bazı girişimciler tarafından yeni açılmak istenen 13 milyon metrekare büyüklüğündeki yeni sanayi bölgelerine kimlerin yatırım yapmak istediği ve gerçek arsa ihtiyacı miktarı belirlenmelidir” dedi.
BKK Başkanı Pala, “Üreten, istihdam alanı açan, ekonomiye katkı koyan kurum ve kuruluşların önündeki bütün idari ve mali mevzuat kolaylaştırılmalıdır. Bu kurum ve kuruluşların önüne kırmızı halılar serilmelidir. İstihdam alanının yüzde 83’nü özel sektör, hür teşebbüs sağlıyor. Her sene bir milyon kişiye yeni iş sahası açılması lazım. Devlet ancak yılda 100 bin kişiye iş verebiliyor. Geri kalan yüz binlerce kişiye iş sahası açan özel sektöre her türlü kolaylık sağlanmalıdır” diye konuştu.