Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çubuk Şubesince Mekke’nin fethinin 1384. yılı kutlandı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çubuk Şubesi tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında “Savaş Değil, Barışla Gönüllere Açılan Kapı: Mekke’nin Fethinin 1384. Yılı” konferansı da düzenlendi.
Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Sadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı İsa Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda AGD’nin Mekke’nin fethine ilişkin hazırladığı tanıtım filmi izlendi.
AGD Çubuk Şube Başkanı Abdurrahman Onur, açılış konuşmasını yaptı.
Konuşmasında Mekke’nin Fethinin önemine işaret eden Onur, “Bugün burada Mekke’nin Fethi yılını idrak ediyoruz. Mekke’nin Fethi biliyorsunuz 1 Ocak’a denk geliyor. Dolayısı ile biz şuurlu Müslümanlar olarak, Şuurlu Müslümanların temsilcisi Anadolu Gençliği olarak, yılbaşını yani 31Aralık’ı 01 Ocak’ı bağlayan geceyi, her sene olarak bu sene de Mekke’nin fethini kutlayarak geçiriyoruz. Gördüğünüz gibi Çubuk’ta da salonumuzu doldurduk Allah’a şükür şuurlu Müslümanlar salonumuz doldurdu. Bizim Anadolu Derneği olarak amacımız, ahlaklı, maneviyatı, geçmişini bilen, tarihini bilen ve geleceğine yön verebilen nesiller yetiştirmek için bütün uğraşımızı veriyoruz” dedi.
Program öğrencilerin dua etmesi, ilahiler okuması ve İlahiyatçı Mustafa Irmaklı’nın verdiği konferansın ardından sona erdi.