KASTAMONU (AA) - Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Belediye Başkanı Serkan Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve seçildikten sonra ilçede birçok değişiklik ve yeniliğin öncüsü olduklarını ifade etti.

İlk önce acil ve öncelik arz eden konuları değerlendirdiklerini, geleceğe yönelik sağlam adımlar atmak için birim sorumluları ile önemli kararlar aldıklarını dile getiren Uçar; "Belediyecilik anlamında halkımıza daha güzel ve konforlu yaşam standartları sunmak, planlı kentleşme ve altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için oluşturduğumuz çalışma ekibi ile hareket ederek kısa, orta ve uzun vadeli proje ve planlar hazırladık" dedi.

Bu proje ve planlar üzerinden çalışmalarını belirli bir disiplin ve takvim çerçevesinde devam ettirdiklerini anlatan Uçar, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerin belediyeye mali yükünü hesaba katarak belirli bir mali disiplin çerçevesinde ve planlı hareket ettiklerini söyledi.

Belediyenin geçmiş dönemden gelen borç yükünü hafifletmek ve yatırım yapmak için canla başla mücadele ettiklerini vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:

"Belediyemizin geçmiş dönemdeki yönetimden kaynaklanan gereksiz ve plansız yatırım ve harcamalarla girdiği borç ve faiz yükünü düşürdük. İlçemizde gerekli olan imar düzenlemeleri ve arsa üretimini hızlandırarak düzenli yapılaşma konusunda belirli bir ivme yakaladık. Çeşitli imar uygulamalarıyla halkımıza hizmet edecek imar yollarının açılmasına başlandı. İlçemiz imar içerisinde bulunan yeşil alan ve spor alanları ile ilgili çalışmalarla parklar yapılarak spor ve kondisyon aletleri de konularak halkımızın hizmetine sunuldu."

İlçenin merkezinden geçen karayolunun kenarında bulunan binaların kentsel dönüşüm kapsamına alındığını belirten Uçar, plan çalışmalarını tamamladıklarını, kentsel dönüşümü başlattıklarını kaydetti.

Uçar, Hanönü'nde önemli miktarda bakır rezervinin bulunması üzerine büyük projeler düşünüldüğünü dile getirerek, ilçede bir anda kiraların yüzde 100 arttığını, arsa ve tarla fiyatlarının yükseldiğini ifade etti.