Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından sağlık çalışanlarının sıkıntılarını aktardıkları dilekçe kampanyasında, Manisa’da 5 bin dilekçe toplandı.
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Rıdvan Mutlu, dilekçe kampanyasına sadece Türk Sağlık Sen üyelerinin değil tüm sağlık çalışanlarının ilgi gösterdiğini söyledi.
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mutlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, “Türk Sağlık-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında TBMM’ye sunulmak üzere dilekçe kampanyası başlattık. Sağlık çalışanları hazırlanan dilekçelerle yaşadıkları adaletsizliği dile getirdi ve bu haksızlığın giderilmesini iktidardan talep etti. Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memurların yaşadığı dram gelmektedir. Sağlık çalışanlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük fark var. Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dahil edilmemektedir. Biz, döner sermaye, ek ödeme ve gelirlerin emekliliğe yansıtılmaması, yıpranma payı verilmemesi gibi gerek mevzuatlardaki eksik düzenlemeler gerek yerleşik uygulamalar nedeniyle birçok konuda mağduriyet yaşamaktayız” dedi.
Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır memurlar ve memur emeklilerinin kanayan yarası haline gelmiş olan bu soruna parmak basıp iktidardan adalet istediklerini belirten Mutlu, “Yetkililer, milyonların feryadına kulak tıkayarak, sorunu yok sayamaz. Sorunlara kulaklarını tıkayanlara, Manisa’dan da 5 bin dilekçe ile sesimizi duyuracak, adalet istediğimizi ileteceğiz” şeklinde konuştu.
Mutlu, ayrıca, dilekçe kampanyalarına sadece sendika üyelerinin değil tüm sağlık çalışanlarının ilgi gösterdiğini söyledi. Türkiye genelinde 300 bin sağlık çalışanı olduğunu vurgulayan mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belki hepsine ulaşma şansımız olmayabilir ama hedefimiz 250 bin sağlık çalışanına ulaşabilmek. Kampanya kapsamında toplanan dilekçelerimiz bu ayın 15’inde TBMM’ye teslim edilecek. Bu kampanyayı sendikamız düzenliyor ama sendikamızın adı geçmiyor. Manisa’da 2 bin 300 üyemiz var ama topladığımız dilekçe sayısı 5 bin.”