Girişimcilerin yeni buluşları ve bu buluşların ticarileştirilmesine yönelik desteklerini aralıksız olarak sürdüren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile bilgiye ve teknolojiye dayalı projeleri olan firmaları destekleyen Gaziantep Teknopark, iş dünyasıyla ilişkilerini sıklaştırmak için Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’na (NTMYO) irtibat bürosu açtı.
31 Mart Salı günü resmi açılışı yapılacak olan TARGET Teknoloji Transfer Ofisi-Gaziantep Teknopark Organize Sanayi Bölgesi İrtibat Ofisi’nin GAÜN’ün Türk ve yabancı uzmanlarıyla iş adamlarının daha kolay buluşmasını sağlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Biz her zaman iş dünyasıyla kol kola olduğumuzu ifade ettik. Zaten uzmanlarımız sürekli Organize Sanayi Bölgesi’nde girişimcilerle irtibat halindeydi. Ama artık irtibat büromuzda onlara daha da yakın olacaklar” dedi.
İrtibat ofisinin açılış günü ARGETİ/15 Proje Pazarı’nda sergilenmeye değer bulunan eserlerin yanı sıra yeni başvurulardan oluşan 50’ye yakın projenin ‘ARGETİ/15 Uluslararası Yatırım Fikirleri Proje Pazarı’nda iş dünyasıyla buluşturulacağını kaydeden Rektör Coşkun, “TARGET TTO ve Teknopark uzmanlarımız öncelikle bu projelerin ticarileşmesi için de destek verecek. Hazırlanan bu özel platformla iş fikirleri iş adamları ile buluşturularak başarılı projelerin tanıtılması, sergilenmesi ve hayata geçirilmesi sağlanacak” dedi.
Rektör Coşkun, önceki ARGETİ Proje Pazarları’nda yaptığı, “Fikri olan beri gelsin” çağrısını tekrarlayarak, “TARGET TTO ve Teknopark uzmanlarımız, girişimcilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha yakınında olmaya devam edecektir” diye konuştu.