Diyarbakır’da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi ve ardından çıkan olaylarda da 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler, polis ekipleri ile birlikte kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.
Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 190. Sokak’ta İhya-Der önünde saat 15.00 sıralarında gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Dernek Başkanı Aytaç Baran hayatını kaybederken, olayın ardından bölgede çıkan olaylarda 2 kişi daha hayatını kaybetti. 1 kişinin silahla ağır yaralandığı olayları görüntülemek üzere bölgeye giden gazetecilere de saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 gazeteci yaralanırken, olayların büyümemesi için bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Olay yeri ve hastane önünde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayların daha da büyümemesi için İl Jandarma Komutanlığı’ndan polis ekiplerine takviye gönderildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olaylar üzerine saat 16.00’da valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturulmuş olup, jandarmadan takviye edilmek suretiyle her türlü emniyet tedbiri alınmıştır. Vatandaşlarımızın sağduyulu hareket ederek provakosyonlara gelinmemesi konusunda duyarlı davranmaları büyük önem arz etmektedir” denildi.
Şehre inen askeri zırhlı araçların önemli noktalarda konuşlandırılarak olası durumlara karşı polis ekiplerine destek sağlayacağı belirtildi.