Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ ve Adana Ticaret Odası (ATO) Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin, Adana’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için "Karaisalı Destinasyonu"nun mutlaka oluşturulması gerektiğini belirttiler.
ADRO Başkanı Akdağ, ATO Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Şirin, Türk Japon Halkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Duran Yergök, Turizm News Sektörel Haber Sitesi Sahibi Durmuş Ali Başkan ile Turist Rehberler Birliği (TUREB) Delegesi Mehmet Işık Tanış, Karaisalı ilçesine giderek Kapıkaya Kanyonu, Alman Varda Köprüsü ile Altınova Mahallesi’ndeki 1637 yılından sonra 4. Murat döneminde Sadrazam Bayrampaşa tarafından yaptırılan Kesiri Han’ı gezdiler.
Adana’dan gezilecek ve görülecek bir çok yerin olduğunu belirten ADRO Başkanı Akdağ, şunları kaydetti:
"Buranın doğal ve tarihi yer ve yapıları bir günlük turlar şekilde ziyaret edilebilir. Dünyada eşi benzeri olmayan Kapıkaya Kanyonu ve Varda (Alman) Köprüsü var. Bu yerlerin tanıtılmasında TV dizileri ve sinema filmleri için güzel platoları bulunan bu durumu çok iyi değerlendirmek gerekir. Yerli ve yabancı turistler için yeni yerler keşfetmek istiyor. Karaisalı’da bu açıdan şanslı yörelerimizden biri. Adana’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için ‘Karaisalı Destinasyonu’ oluşturulmalı."
"DÜNYANIN GÜNDEMİNE TAŞINMALI"
ATO Turizm Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ayhan Şirin de, 7 kilometre uzunluğundaki parkuru ile bilinen Kapıkaya kanyonun, doğa yürüyüşü konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri olması gerektiğini söyledi.
Kapıkaya kanyonunun yanı sıra Almanlar tarafından yaptırılan Varda köprüsünün, dünyanın gündemine taşınması gerektiğini ifade eden Şirin, "Bu konuda turizmciler olarak üzerlerine düşecek görevi yapmaya hazırız. Adana ve Karaisalı’nın turizm pastasından istediği payı alması için yapılacak her türlü çalışmanın içerisinde yer alırız" dedi.