Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, çocukluk arkadaşı olan İnegöllü emekli öğretmen Mehmet Parlatır’ın cenaze namazını kıldırdı.
Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, önce müftülüğ ziyaret etti. Görmez’i Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Müftü Bayram Canbey ile din görevlileri karşıladı. 1 milyon TL değerindeki makam aracı yüzünden eleştirilen Görmez, İnegöl’e o makam aracıyla gelmedi. Müftülük makamında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Görmez, “Evlatları aradılar. Vasiyet etmiş, Mehmet hocam namaz kıldırsın diye. Benim çok sevdiğim bir insan. 6 ayda bir İnegöl’e gelip onunla sohbet ettiğimi kimse bilmez. O da beni ziyaret ederdi. Üzgünüm dedi.
"NEPAL’E YARDIMA HAZIRIZ"
Görmez, Nepal’de yaşanan deprem felaketiyle alakalı yardım kampanyası başlatılıp başlatılmayacağı sorusuna, “2 milyon kadar Müslüman kardeşimiz orada yaşıyor. Onlarla irtibatımız vardı. Ama biz yardım yaparken bu tür büyük felaketlerde din ayrımı gözetmiyoruz. Fakat ilişkilerimiz oradaki Müslüman azınlıkla olduğu için, onlar üzerinden çalışmalarımız başladı devam ediyor. İhtiyacı bize bildirecekler. Ona göre kararımızı vereceğiz. Henüz verilmiş bir kararımız yok” diye konuştu.
Görmez, öğle namazı için İshakpaşa Camii’ne beraberindeki heyetle yürüyerek gitti. Namaz öncesi Mehmet Parlatır’ın ailesine başsağlığı dileyen Görmez, vaaz verdi. Emekli öğretmen Parlatır’ın cenaze namazı da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Görmez, dostunun tabutunu bir müddet taşıdı.