Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Hiçyılmaz, “Çanakkale Savaşı’nın zaferle taçlandırıldığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Şehitleri Anma Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir” dedi.
Vatan evlatlarının, topraklarını korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koyduklarını belirten Hiçyılmaz, “Şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır, unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Milletin tüm fertlerinin, şehitlerin emanetine kararlılıkla sahip çıktığını ifade eden Hiçyılmaz, “Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır” diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
“Aziz Milletimiz, tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük bedeller ödemiştir. Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumuştur. Çanakkale Zaferi de, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Aziz Mehmetçiklerimize aittir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”