Trakya Klasik Otomobilciler Derneği (TRAKOD) üyeleri, ‘3 Ülke Tek Nehir’ sloganıyla yola çıktıkları Uluslararası Meriç Rallisi’ni Edirne’de başlattı.
Klasik otomobil tutkunu TRAKOD üyeleri, Edirne Belediye Başkanlığı önünde hazırlanan start alanında bir araya gelerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başlama startıyla birlikte Meriç Rallisi için yola çıktı. Birbirinden güzel ve renkli klasik otomobillere Edirnelilerin ilgisi de yoğun oldu.
Klasik otomobil tutkunu Makine Mühendisi Bülent Egeli, Meriç Rallisi’ne dördüncü kez katıldığını hatırlatarak, "Amacımız birbirimizle rekabet değil, dostluk ve işbirliği. Çünkü organizasyon uluslararası olduğu için iki yabancı ülke daha var. Bulgaristan’la ve Yunanistan’la sosyal ve kültürel etkinliği arttırmayı hedefliyoruz ve bundan da yaparken zevk alıyoruz" dedi.
"KOMŞU ÜLKELERLE DOSTLUĞU GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Trakya Klasik Otomobilciler Derneği (TRAKOD) Başkanı Diş Hekimi Mustafa Çubukçu, amaçlarının komşu ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliği paylaşmak olduğunu belirterek, "Amacımız Türk halkına klasik araba kullanmanın zevkini ve alışkanlığını olabildiği kadar yaygınlaştırmak. Edirne’nin bu yönden zaten bir avantajı var. Kırkpınar gibi yıllardan beri var olan bir etkinliğimiz var. Aynı şekilde biz de bu etkinliğimizi yıllara yayarak uzun soluklu yapmayı düşünüyoruz. Bu açıdan Edirne çok iyi bir kültür alt yapısına sahip ve yıllarca Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehir. Maddi ve manevi çok ciddi eserleri var" ifadelerini kullandı.
GÜRKAN: "BİR GÜN KLASİK OTOMOBİL SAHİBİ OLMAK HAYALİM"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Meriç Rallisi’ne ismini veren nehrin Türkiye’de Meriç Nehri, Bulgaristan’da Maritza, Yunanistan’da ise Evros olarak bilenen ve 3 ülkenin ortak paydası olduğunu dile getirerek, "Meriç nehri biliyorsunuz Bulgaristan’da Maritza, Yunanistan’da Evros, Türkiye’de Meriç ismini taşıyor. Dolayısıyla bu nehir bizim ortak paydamız. Bugün arkadaşlarımız birazdan start alacaklar. Önce Filibe’ye gidecekler, orada bir akşam kalacaklar. Yarın Yunanistan Dedeağaç’a geçecekler, orada da bir akşam kalıp 2 Mayıs’ta da Uzunköprü üzerinden Edirne’ye dönecekler. Tabi ki önemli bir etkinlik. 4 yıldır başarıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 5’incisi gerçekleştiriliyor. 5’inci yılında da yine başarılı geçeceğinden eminim. Klasik otomobilleri gerçekten ben de severim. Yeni teknolojik otomobillerden bence çok çok daha güzel daha estetik ve konforlu durumdalar. Benim de hayalim bir gün klasik otomobil sahibi olmak" diye konuştu.