RİZE (AA) - Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar'da hizmet veren Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkezin müdürü Metin Ayar ve çalışanlarla görüşerek kurum hakkında bilgi alan Basa, hastalarla da sohbet etti.

Ayar, merkezlerinin 2010 yılında faaliyete başladığını belirterek, "168 kişilik kapasitesi olan merkezimizde şu anda 160 zihinsel, ruhsal ve bedensel hastamıza hizmet veriyoruz. 83 çalışanımız var. Merkezimize Rize, Trabzon, Artvin ve Gümüşhane'den hastalarımız geliyor. Merkezimizde hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı bulunmaktadır" dedi.

Kurumun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olduğunu ifade eden Ayar, "Merkezimize hastalar, Bakanlığa bağlı il müdürlüğü tarafından gönderilmektedir. Merkez olarak yeni projelerimiz var. Bunları zaman içinde hayata geçireceğiz. Pazar Belediye Başkanımız Ahmet Basa'ya bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek bizim daha da çalışma şevkimizi artırıyor" diye konuştu.

Ahmet Basa ise Engelli Bakım Merkezi'nin birçok il ve ilçeye hizmet verdiğini kaydederek, "Merkezimizin ilçemizde bulunması bizim için çok önemlidir. Burada bakımı yapılan hastalara en azından yalnızlıklarını unutturmak, dert ve kederlerine ortak olmak için zaman içinde vatandaşlarımızın da gelip ziyaret etmesi çok önemlidir. Böyle müesseselerin yaşatılması gerekir" ifadesini kullandı.

Basa, çalışmalarından dolayı merkez yetkililerine plaket verdi.