Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıklı tuz kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Ermerkez Alışveriş Merkezinde açılan standı ziyaret etti.
Stantta yetkililerden farkındalık çalışması ile ilgili bilgi alan Vali Kahraman yaptığı konuşmasında sadece tuz ile değil aynı zamanda un ve şeker kullanımı konularında da farkındalık oluşturulması gerektiğini belirterek; “fazla tuz, şeker ve unla mücadelenin eğitimle olacağını düşünüyoruz. Bu konuda ciddi bir kampanya başlatalım. Fazla tuz tüketiminin zararları ile ilgili bir çok çalışma var. İlimizde fazla tuz, şeker ve un tüketimini mutlaka engellememiz gerekiyor. Burada vatandaşlarımıza çağrımız fazla tuz, şeker ve un tüketmesinler. Yoksa bütün vücut sistemleri altüst olmaktadır ve hastalıkların çoğu nedeni bundan kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.
Konuşmasında ilimizde bu konuda yapılan farkındalık çalışmasının sürekli canlı tutulması gerektiğine dikkat çeken Vali Kahraman, çalışmanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.