TALAS Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda ilk gün heyecanı yaşandı. İlk gün genel klasmanda erkeklerde Fransa'dan Mathieu Vermeil 514 puanla, kadınlarda Rus Daria Krasnova 333 puanla ilk sırayı aldı.
2000 metre yükseklikte yapılan şampiyonada Türkiye, Rusya, Fransa, İran, Kazakistan ve İsviçre'den 36'sı yabancı, 15'i kadın 120 sporcunun yarıştı. Teknik komitenin belirlediği 99,5 km'lik Pınarbaşı hedefine gitmek için Ali Dağı'ndan havalanan sporcular, yamaç paraşütleriyle rengarenk görüntüler oluşturdular.
Yarışmanın teknik koordinatörü Semih Sayır, "Ali Dağı'nın uçuş bölgesi eşsiz güzellikte. Kalkış her zaman müsait, çıkmak çok kolay. Tesisler, tribünler de çok güzel. Burayı her zaman tercih ediyoruz" dedi.
İlk gün yapılan uçuşlarda genel klasmanda Fransa'dan Mathieu Vermeil 514 puanla birinci, Türkiye'den Semih Sayır aynı puanla ikinci, Türkiye'den Durali Karaca 432 puanla üçüncü oldu.
Kadınlarda Rusya'dan Daria Krasnova 333 puanla birinci, Türkiye'den Merve Arslan 254 puanla ikinci ve yine Türkiye'den Gülşah Asmalı 177 puanla üçüncü oldu. Takımlarda ise 'Gin Team' 1459 puanla birinci, 'Niviuk İran' 1091 puanla ikinci ve 'AYP' 971 puanla üçüncülüğü kazandı.
Yarışma pazar gününe kadar devam edecek.

FOTOĞRAFLI