ÇANAKKALE'nin üç ilçesinin sınırlarındaki Kaz Dağları'nda, şiddetli fırtına nedeniyle onlarca çam ağacı dallarından ve kökünden kırılıp devrildi.
Kaz Dağlarının Bayramiç, Çan ve Yenice ilçeleriyle sınırı bulunan bölgelerinde onlarca çam ağacı, iki gün boyunca aralıklarla şiddetini arttıran ve saatteki hızı 150 kilometreyi bulan şiddetli fırtına nedeniyle zarar gördü. Çoğunluğu çam olan aralarında köknarların da bulunduğu onlarca ağaç, dallarından ve gövdelerinden kırıldı, kökünden devrildi. Geçen haftaki yağış sonrası zirvesi karla kaplanan Kaz Dağlarındaki zararın, beyaz örtünün erimesiyle belli olacağı, önümüzdeki günlerce inceleme yapılacağı kaydedildi.
Bayramiç Orman İşletme Müdürü İsmail Kır, "Yoğun kar nedeniyle Kaz Dağlarının genelinde inceleme yapamıyoruz. Şu an için eteklere yakın bölgelerde inceleme yaptık. Bazı ağaçların zarar gördüğünü tespit ettik. Fırtına sonrası bazı ağaçların zarar görmesi normal. Karlı bölgelerin de erimesiyle bölgemizde inceleme yapacağız. Kar yağışı olmazsa önümüzdeki ay bölgedeki karların erimesini bekliyoruz. Bundan sonra bölgemizde hasar tespit çalışması yapacağız" dedi.

FOTOĞRAF