Adana’daki şehir tiyatroları içerisinde, prömiyer heyecanını yaşatacak ilk şehir tiyatrosu olan Çukurova Belediyesi oyuncuları, gerilim ve heyecanın hiç eksik olmadığı “Bay Kolpert” oyunu için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıllarda gerek büyük, gerekse çocuk oyunlarıyla dikkat çeken Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Alman yazar David Gieselmann’ın kara komedi-gerilim türündeki farklı oyunu “Bay Kolpert”i sahneleyecek.
İnsan olma değerlerini kaybetme üzerine sağlam bir temele sahip öykü, ölmek ve öldürmenin günümüz toplumunda sıradanlaşmasını tokat gibi yüzünüze çarpan bir oyun. Heyecan ve gerilimi, kara komediyle anlatarak sahneye konan oyunda, günümüz toplumunun “insanlığını hissetmek için” şiddete başvurmasını, insanlıktan çıkmasını sosyo-politik bir dille sahneye taşınıyor.
İnsanın yüreğine işleyen “Bay Kolpert”, Çukurova Belediyesi’nin bir kültür ve sanat hizmeti olarak, ücretsiz sahnelenecek.
Oyunun yönetmenliğini yapan Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Aslan, Adanalıları çok farklı bir oyunun beklediğini ifade ederek, “Tüketmek ihtiyaç iken, tüketilenlerin bittiği ve tüketilme sırasının insana geldiğini, kendine has komik ögeleriyle anlatan oyun “Bay Kolpert”, gerilim ve heyecanıyla izleyiciyi koltuğuna çivileyecek türden” dedi.
Sürekli hikayelerin değişmesi, böylece kimse bir diğerinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlayamaması üzerine kurulu tek perdelik “Bay Kolpert” tiyatro oyunu için Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2 aydır hummalı bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde izleyiciyle buluşması planlanan tiyatro oyunu, aynı zamanda bu sezon şehir tiyatroları içerisinde Adana’da sahnelenecek ilk yeni oyun olma özelliğini de taşıyor.