AK Parti Bilecik Milletvekili adayları Ramazan Kurtulmuş ve Halil Eldemir, kentteki basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Bir restoranda yapılan kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, seçim sürecine girildiğini hatırlattı. Bayrak, "Bizler AK Parti olarak bu seçimlerde 2-0 doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi ki bu hususta kararı verecek olan milletimizdir. En nihayetinde taktir edecek olan da Allah’tır. Biz bu manada çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
“KENDİMİZİ MÜMKÜN MERTEBEDE HERKESE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş ise, seçimin siyasetçinin mahşeri olduğunu söyledi. 3 dönemdir milletin karşısına çıktıklarını belirten Kurtulmuş, "Bu dördüncü dönem. Biz bu zamana kadar yapmış olduğumuz icraatları milletimize anlatıyoruz. Yapacaklarımızla ilgili de vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz. AK Parti’nin bu zamana kadar yapmış olduğu icraatlar ortada, herkes bunları yaşayarak zaten görüyor. Eğitimden sağlığa, ulaşıma birçok alana hepsini yaşayarak birlikte görüyoruz. Bu manada çok fazla söze gerek yok aslında ama bu dönemlerde bunları hatırlatmamız gerekiyor. Muhalefet partileri de yarışa girdi. Kendileri de bir takım söylemlerle yapacaklarıyla ilgili oy talebinde bulunuyorlar. Biz sadece seçim sürecinde karşımıza çıkan genel manada siyasi söylemlerin yalan üzerine kurulması bizi rahatsız ediyor. İnsanlar bir şeyleri yapmayı vaat ediyorsa mutlaka geçmişte yaptıklarını anlatmaları gerekiyor. Bunlar eksik bizim projelerimiz bunlardan daha farklı, daha iyi daha güzel, vatandaşa alternatif projeleri sunmak gerekiyor. Gerek hükümetin yapmış olduğu icraatleri karalamak çamur kampanyası yürütmek ve sonuçta da boş vaatler yaptığınızda vatandaş tarafından kabul görmeyeceğine inanıyoruz. Bu süreçte de maalesef gerek genel politika gerek yerel politika bu şekilde bir kampanya yürütülüyor” diye konuştu.
“BİZİM SİYASETİMİZDE KARALAMA VE ÇAMUR ATMA KAMPANYASI OLAMAZ”
Kurtulmuş, Bilecik’teki diğer partilerin adaylarına kişisel olarak herhangi bir söz söyleyemeyeceklerini aktararak, "Bizim yapmış olduğumuz siyaseti geçmişte bizi tanıyanlar bilir. Bu zamana kadar da olmadı. Biz bu süreci de saygı çerçevesinde götürmeye çalışacağız. Ama Bilecik’le ilgili muhalefet adayların yapmış olduğu 1-2 tane açıklama var, onlarla ilgili size değerlendirme açısından geriye doğru dönük bir kaç tane açıklama yapacağım. Muhalefet partilerinin adaylarından biri dedi ki, "Yenişehir yolunu yapamadılar." Çok gündeme getirmek istemiyorum ama Yenişehir yolunu biz bölünmüş yola çevirip İzmir otobandan körfeze bağlanıyor, daha sonraki süreçte inşallah İstanbul otobanını alternatif hale getirmek için ek bir projeyle tekrar yeni proje çizdirip 17 trilyonun yatırımın üzerine 108 trilyonluk ilave bir proje yaptırdık. Muhalefet gittiler fotoğraf çektiler bana gelen aslına bakarsanız millet onları iktidara getirdiler, bu memleketi idare edemediler, bırakıp kaçtılar, ekonomiyi batırdılar milyarlarca dolar zararlarını biz ödedik. Ekonomiyi eksiden aldık şuanda da gerek gayrisafi milli hasıla gerekse de döviz rezervleri noktasında 150 milyar dolar seviyesine getirdik. Hem hizmet yaptık hem de kasaları doldurduk. Neticede 2001’de bırakıp kaçanlar gelip milletten özür dileyeceklerini tekrar iktidar talebinde bulunuyorlar. Ama milletimizi onları 2 seçimde de sandığa gömdü. Bir daha da oraya çıkaramayacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.
“YİNE BİR KARNE ZAMANI VE SANDIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Eldemir da, "Bu seçimi hayırlısıyla atlatacağımızı düşünüyorum" diyerek, "Seçimler ve sandıklar hükümetler ve milletler için genel seçimler adeta birer karne niteliğindedir. Bizler bundan 13 yıl önce 2002 yılında Türkiye genelinde yüzde 35’e yakın destekle milletimizin teveccühüne mazhar olduk. 2007 yılında da milletimizin karşısına çıktığımız zaman karnesi iyi ve pekilerle dolu bir öğrenci gibi yüzde 47 oranında aldığı büyük başarıyla iktidara devam etmiş, 2011 yılında da tekrar sandığa gittiğimizde yüzde 50’ye yakın oyla yüzde 50 oyla her iki kişiden birisinin AK Parti’nin devamını istediği ve böyle bir başarıyla seçimleri atlatmış bir iktidarız. Ne kadar şükür ve hamt etsek azdır. Bu noktada da milletimize ne kadar teşekkür etsek az. İnşallah bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de millerimizin karşısına çıkıp yaptıklarımızla ilgili karnemizi alacağız” ifadelerini kullandı.
“BİZLER HEP YAPACAKLARIMIZI VE YAPTIKLARIMIZI KONUŞARAK MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÇIKTIK”
Eldemir, 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’nin her alanda değiştiğini de anlatarak, şöyle devam etti:
"Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, turizmden dış politikaya, ekonomiden üretime her alanda büyük gelişmeler kat ettik. Kat etmeye de devam ediyoruz. Yerele geldiğimizde de aynı şekilde bu sürede de Bilecik’te hem değişti, hem gelişti, hem güzelleşti. Bu noktada ekip olarak özel idarelerimizle belediyelerimizle, hükümetimizle, meclisimizle ve Cumhurbaşkanımızla uyum içerisinde bir yönetim sergileyerek millete hizmet etmeye çalışıyoruz. AK Parti iktidarlarının genel amacı milletimizin refahını arttırmak, milletimizin yaşam kalitesini yükseltmek, milletimizin mutluluğunu hayatını kolaylaştıracak icraatlarla onların hizmetini sunmak ve bu şekilde yolumuza devam etmektir. Bugüne kadar bizler hep yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı konuşarak milletimizin karşısına çıktık. Geldiğimiz noktada bu itibarın en üst noktasındayız ve bunu arttırmak için gayret sarf ediyoruz. Daha önce milletimizi her açıdan ayrıştıran zihniyetin kökünü kazıyarak SSK’lısına, Bağkur’lusuna ve Emekli Sandıklı’sına kadar hepsine eşit hizmet sunmaya çalıştık."