İstanbul, 4 Kasım () - Türkiye’nin lider lastik üreticilerinden Brisa’nın 2014 Sürdürülebilirlik Raporu, İngiltere’de Ethical Corporation tarafından “En İyi Sürdürülebilirlik Raporu” ödülüne layık görüldü.

Küresel Raporlama İnisiyatifi Kapsamlı (GRI comprehensive) hazırlanan sürdürülebilirlik raporu Haziran ayında yayınlanmış; 2012 yılından beri tekrarlanan raporda, 2014 yılı şirket faaliyetleri, sosyal, ekonomik ve çevresel etkileriyle birlikte ilgili alanlardaki yönetimsel yaklaşım, gerçekleşen performans sonuçları ve hedefleri, şirketin paydaşlarıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmıştı.

Brisa, şirketin 2013 yılında imza attığı Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 10 maddesini de kapsayan bu raporuyla İngiltere’de Ethical Corporation tarafından “En İyi Sürdürülebilirlik Raporu” ödülünü aldı.

Ödül, kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik, karşılaşılan sorunlarla mücadele etme gibi başlıklar üzerinden, paydaşlarına dürüst, şeffaf ve tutarlı bir sürdürülebilirlik raporu sunabilen şirketlere veriliyor.

Brisa, Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Bu gelişmenin yanında şirket, Kasım 2015 - Ekim 2016 döneminde Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazandıklarını duyurdu.

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, ödülü ve gelişmeleri paylaşırken, sürdürülebilirliğin bir tercih değil, gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluk olduğu yaklaşımıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Sürdürülebirlik, işbirliği ve farkındalık

Yiğit Gürçay, açıklamasında “Bugünkü ihtiyaçların karşılanabildiği bir dünyayı bizden sonraki nesillere bırakma borcumuz var. Her gün yaptıklarımızı tekrarlayarak, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimizi biliyoruz. Günlük işlerimizi ve faaliyetlerimizi yaparken, bu anlayışı benimseyip, içten ve kalpten bir inanç ve güç duymamız, vicdanımızı rahat ettiren işlere imza atıyor olmamız gerekiyor. Bu noktada tedarik zinciriyle el ele vermek büyük değer taşıyor. İş ortaklarımızla bu konudaki işbirliğini ve farkındalığı artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.