MHP Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, ilçe gezilerini Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş’ta parti teşkilatlarını ziyaret ederek sürdürdü.
AK Parti iktidarının 13 yılda vatandaşa vaat ettiklerini gerçekleştirmediğini, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların artarak devam ettiğini ileri süren Dr. Çardak, halkın bu nedenle MHP iradesine yönelmeye başladığını savundu. Dr. Çardak, siyasi iktidarın Türkiye’yi iç savaşın eşiğine getirdiğini iddia ederek, "Bir devlet ekonomik olarak yıkılmaz ama millet birbirine düşürülürse yıkılır. Türkiye’nin şu an bulunduğu nokta da burasıdır. Şu anda milli ve manevi değerlerimiz unutturulmaya yok edilmeye çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde de bu tür değerlerimizden mahrum bir hale geleceğiz. Antlarımız, Türk isimlerimizi bulamayacağımız gibi İstiklal Marşımız’dan bile vazgeçer hale geleceğimiz kaygısını taşıyoruz" diye konuştu.
Baharda toprağın uyanışı gibi insanların da artık uyanmaya başladığını ifade eden Çardak, şunları kaydetti:
"Bir yönetim zaafiyeti ile karşı karşıyayız. Sarayla, konut arasındaki iktidara sahip olma mücadelesi ülkemizi bölünme eşiğine getirmiştir. Ekonomi iflas noktasına gelmiştir. Devlet yönetimi boşluk kaldırmaz. İnsanlarımız bu gerçeği görmeli ve 7 Haziran seçimlerinde ona göre oyunu kullanmalıdır. AKP seçimde sandığa gömülmelidir. Türkiye, Başbuğ Alparslan Türkeş’in çizdiği ülkü yolunda Devlet Bahçeli’nin liderliğinde hedefine ulaşacaktır. AKP gibi Türk milleti ve milliyetçiliği ile kavgalı bir partinin bu ülkenin başında olmaması gerekmektedir."