Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2015 Yılı ’Malatya-Elazığ Odak Alanlar’ ve ’Bingöl-Tunceli Öncelikli Alanlar’ Mali Destek Programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Tunceli Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ile il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Osman Kaymak, Bingöl-Tunceli Öncelikli Alanlar Mali Destek Programı’nın temel amacının mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak öncelikli alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesi ve kapasitenin artırılması olduğunu söyledi. Kamu olarak koordinasyon ve altyapı yatırımlarına azami önem verdiklerini ancak kalkınmada esas belirleyenin özel sektör yatırımları olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, “Kuşkusuz bizler kamu kesimi olarak gerekli koordinasyon ve alt yapı çalışmalarını vazife bilerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ancak önemle altını çizmek isterim ki, ekonomik büyüme ve kalkınmanın lokomotifi özel sektör yatırımlarıdır. Nitekim son yıllarda ilimizde kendini gösteren turizm, küçük ölçekli imalat sanayi ve iyi ve organik tarım yatırımlarındaki olumlu seyreden hareketlilik bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte, çalışmalarımıza ilham vermektedir. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte de siz değerli yatırım gönüllüsü iş insanları ile bu trendin ivme kazanarak sürmesi kentimizin kalkınması yolunda kaçınılmaz bir gelişme olacaktır” dedi.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ise yaptığı konuşmada, FKA’nın 2011 yılından beri uygulanan mali destek programları çerçevesinde toplamda 268 projeye 60 milyon TL kaynak sağladığını belirterek, destek programlarının bölge ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ve azımsanmayacak düzeyde istihdam yarattığını söyledi.
Konuşmaların ardından katılımcılara, mali destek programları hakkında sunum yapıldı.