Türk ve dünya şiirinin önemli ismi Nazım Hikmet Ran’ı unutmayan Karşıya Belediyesi, yazarın 113. doğum yıl dönümünde 3 buçuk metrelik dev heykelini yaptırdı.
Usta şair Nazım Hikmet Ran, 113. doğum günü olan 15 ocak tarihinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle İzmir’de anılacak. Karşıya Belediyesi de, şairinin 3 buçuk metrelik dev heykelini yaptırdı. Heykeltraşlar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy tarafından yapılan Nazım Hikmet Ran heykeli, üç aylık bir süreçte tamamlandı. Belediyenin, Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı’nın kesiştiği noktaya dikeceği dev heykelin kaidesinde ise, ünlü şairin "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" mısraları da yer alacak. Heykelin açılışı, şairin doğum günü olan 15 Ocak Perşembe günü düzenlenecek törenle açılacak.
Öte yandan, 14 Ocak Çarşamba akşamı da, tiyatrocu ve ressam Hakan Dilek yönetiminde, "Sevda Ateşten Gömlek" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Gecede Hakan Dilek, video ve fotoğraflar eşliğinde, Nazım Hikmet’i anlatacak. Dilek, izleyicileri Nazım’ın doğumundan futbol yazarlığına, deniz harp okulu öğrenciliğinden aşk şiirlerine, anılarına uzanan keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Çarşı Kültür Merkezi’ndeki etkinlik saat 20.00’de başlayacak.