Şahinbey Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının 1’inci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oturum yapılan yoklamayla devam etti. Oturumun açılışında konuşan Başkan Tahmazoğlu, “2015 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Meclisimizin yeni yılda daha iyi işlere imza atacağına inanıyorum” diye konuştu. Aralık ayı faaliyet sunumunun ardından meclis, yapılan yoklama ile devam etti. Önceki meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam eden meclis, gündemi 16 madde ile açtı. Gündeme alınan 16 maddenin 13’ü oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi, 1 madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 15’inci maddesinde Meclis Denetim Komisyonu’nun belirlenmesine geçildi. 3 kişiden oluşan Denetleme Komisyonu’na yapılan kapalı usul oylama ile Seyhan Fesli, Mehmet Okyay ve Kurt Ali Kılçık seçildi. Gündemin 16’ncı maddesinde, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereği İmar Komisyonundan ayrılan Başkan Yardımcısı Cuma Güzel’in yerine Hayriye Özmantar, Plan Bütçe Komisyonundan ayrılan Başkan Yardımcısı Birol Ülger’in yerine ise Raci Dölek seçildi. Tapu Kadastro ile Şahinbey Belediyesi’nin işbirliği yapmasına yönelik teklif karar ise oy birliğiyle gündeme dahil edilerek kabul edildi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 7 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.00’da yeniden toplanmak üzere kapandı.