Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı 10’uncu dönem mezunlarını verdi.
Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı’nda bulunan Eğitim Merkez Komutanlığı bahçesinde gerçekleşen törene, Antalya Valisi Muammer Türker’in yanı sıra Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı komuta kadrosu ve mezun olan askeri personelin aileleri katıldı.
İstiklal Marşı ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem’in mesajının okunması ile başlayan törende, Sahil Güvenlik Okul Komutanı Albay Kamil Ömer Erselcan ve 10’uncu dönem birincisi Astsubay Çavuş Mehmet Hoşten birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından dereceye giren astsubaylara Vali Muammer Türker, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Sahil Güvenlik Okul Komutanı Albay Kamil Ömer Erselcan tarafından diploma, plaket ve nakdi para ödülleri verildi.
Mezun olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mensubu misafir askeri personele ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Binnaz Altunok diploma ve plaketlerini teslim etti.
Tören, dönem birincisi Astsubay Çavuş Mehmet Hoşten’in Yaş Kütüğü’ne dönem plaketini çakmasının ardından sona erdi.