Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu haftaki programında İsveç’in önemli keman sanatçılarından Semmy Stahlhammer’ı konuk solist olarak ağırladı. Konsere katılan İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Eskişehir’de olmaktan her zaman memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın 16 Ocak Cuma akşamı Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlediği ve 17 Ocak Cumartesi günü tekrarlanan konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yaptı. Konsere İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Jale Nur Süllü ve çok sayıda davetli katıldı.
Orkestra şefi Ender Sakpınar, konser öncesi yaptığı konuşmada, hazırladıkları özel konser programında, bir kuzey ülkesi olan İsveç’in bestecilerinden ve eserlerinden örnekler seslendireceklerini söyleyerek “Sayın Büyükelçi Lars Wahlund bu konser için özel olarak Eskişehir’e geldi. Eskişehir’de İsveç ile kültürel işbirlikleri yapmaya karar verdik. Bu ilişkilerin ilk adımlarını bu gece atıyoruz” dedi.
Büyükelçi Lars Wahlund ise konsere gelenlere çok teşekkür ederek “Eskişehir’e gelmekten her zaman büyük memnuniyet duyuyorum. Burası öğrencilerle dolu, oldukça dinamik ve çok güzel bir şehir. Bu akşamki konser, Türkiye’den İsveç’e göçün 50. yılı nedeniyle düzenlediğimiz programların başlangıcı. Sayın Ender Sakpınar’a işbirlikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu ilişkilerin de ilerleyen zamanda artarak devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası konserin ilk bölümünde flüt sanatçısı Ebru Ertek ile İsveçli besteci Gannar de Frumerie’nin flüt, yaylı çalgılar ve arp için bestelediği pastoral suitini seslendirdi. Ardından sahne alan İsveçli keman sanatçısı Semmy Stahlhammer ile Senfoni Orkestrası, Mozart’ın dört numaralı keman konçertosunu sundu. Performanslarıyla dinleyicilerin büyük beğenisi kazanan Senfoni Orkestrası ve solistler, ilk bölüm sonunda dakikalarca alkışlandı. Konserin ikinci bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, yine İsveçli besteci Kurt Atterberg’in “Dolar Senfonisi”ni seslendirdi.