Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaz Futbol Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Yenişehir stadyumunda düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Kubilay Bozalan ve Şevki Aşkın, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Zeki Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Burhanettin Kaya, İl Hakem Kurulu Başkanı Engin Güner, Belediye Birim Müdürleri, diğer ilgililer ve veliler katıldı.
Törende konuşan Başkan Çimen, sosyal alanda yaptıkları hizmetler kapsamında yaz tatiline giren çocukların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini hedeflediklerini ifade etti.
Başkan Çimen, düzenledikleri etkinlik ile çocukların spor yapma imkanı bulduklarını kaydederek, "Gümüşhane Belediyesi olarak çocuklarımızın yoğun bir eğitimi sezonunu tamamlamalarının ardından tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini istedik. Bu kapsamda Belediyemizce Yaz Futbol Okulu’nu açtık. Hazırlamış olduğumuz bu program sayesinde çocuklarımızın hem boş zamanlarını değerlendirmelerine hem de, fiziksel gelişimlerine katkı sunmuş olduk. Çocuklarımızın burada güzel zamanlar geçireceğine inanıyoruz. Bizlere bu etkinliğimiz nedeniyle katkı sunan her kuruluşa ve ailelere teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış töreni, Belediye Başkanı Çimen tarafından çocuklara spor malzemelerinin dağıtımı ile sona erdi.
Toplamda 2 grup halinde 2 ay sürecek olan Yaz Futbol Okuluna 7-14 yaş aralığında 50 öğrenci katılıyor.