Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdürü Sabri Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 5-10 Mayıs 2015 tarihlerinde organize edilecek olan 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile beraber kameralar karşına geçen Kültür AŞ. Genel Müdürü Sabri Akın, bu yıl 4’üncü kez Malatya’da kitap fuarını düzenleyeceklerinden Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile bilgi alışverişi yapmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek açıklamalarda bulundu. Akın, kitap fuarına çok yönlü bir şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, "İnşallah bu yıl dördüncü kitap fuarımızı düzenleyeceğiz. Bu tarihe kadar gerek katılımcı firmalar gerekse katılımcı yazarlar açısından çalışmalarımız şu an yüzde 95 oranında son bulmuştur. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi gerek firmaların gerekse yazarların katılımları konusunda ciddi talepler oldu” dedi.
Bu yıl fuar alanını yüzde elli oranında artırarak 9 bin metrekareye çıkardıklarını belirten Akın, “Yazar ve firma katılım açısından da yüzde 50’lik bir artış sağladık. Bildiğiniz gibi özellikle bizim bu dönemde yapmış olduğumuz fuar çalışmalarında hedeflediğimiz konulardan biriside fuarlarımızın uluslararası fuar haline dönüştürebilmek. Kitap fuarında tabiki yurtdışından da yazarlarımız ve yayınevi düzeyinde katılımlar var" diye konuştu.
Tunus, Katar, Azerbaycan ve İran’dan yazarların katılacağı kitap fuarına Bosna Hersek’ten yazarların katılımları hakkında görüşmelerin sürdüğü bilgisini veren Sabri Akın, 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na bu yıl 350 civarında yayınevi ve 250 civarında da yazarın katılacağını belirtti.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise "Suya ne kadar gereksiniminiz varsa yolda yürümek için yola ne kadar ihtiyacımız varsa, ışığa, havaya yarın nasıl ihtiyacımız varsa, kültürel etkinliklere de böyle ihtiyacımız var" dedi. Karaduman, bir ülkenin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında kültürel etkinliklerin faydasının büyük olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda yapılan kitap fuarı ses getirmektedir. Bu sene Sayın Genel Müdürümüzün anlattığına göre dolu dolu bir kitap fuarı izleyeceğiz. Bizler de Malatya basını olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü desteğe hazırız" dedi.