Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 46. kardeş kenti Slovenya’nın başkenti Lübliyana’nın Belediye Başkanı Zoran Jankovic ve beraberindeki heyete kendi kullandığı araçla ANKAPARK’ı gezdirerek, çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Başkanlık makamında Kardeş Kent Protokolü imzalanmasının ardından Başkan Gökçek ile birlikte 1 milyon 200 bin metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük Temapark’ı olacak olan ANKAPARK’ı gezen Slovenya’nın başkenti Lübliyana’dan gelen yetkililer, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını dile getirdi. Geziye ANKAPARK Koordinasyon Merkezi’nde yer alan kent mobilyaları, çocuk oyun grupları ve figürlerinin sergilendiği alandan başlayan Başkan Gökçek, projenin Ankara’da turizmi geliştirecek en önemli ayaklarından biri olduğunu ifade etti.
"ÇOK İYİ BİR İŞ BAŞARMIŞSINIZ”
Konuklarını toplam bin 217 oyuncağın yer alacağı ve dünyanın en fazla oyuncağa sahip Temapark’ı olacak olan ANKAPARK alanını kendi kullandığı arazi aracıyla gezdiren Gökçek, gezisine dev giriş kapısından başlayarak dev Roller Coaster ile yetişkin ve çocuk oyun alanları ve dijital oyun alanı çadırı hakkında ayrıntılı bilgi verdi Konuk Belediye Başkanı Zoran Jankoviç, tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği teknikle ortada kolon olmadan yapılan 10 bin metrekarelik dijital oyun alanının kısa bir süre içinde tamamlandığını öğrendiği Başkan Gökçek’e “Çok iyi bir iş başarmışsınız, kutlarım” dedi.
Başkan Gökçek, inşaat alanındaki gezinin ardından konuk Lübliyana Belediyesi heyetini ANKAPARK Koordinasyon Merkezi’nde ağırlayarak, proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi.