CHP İzmir eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ali Engin, Aliağa’nın ardından Küçük Menderes’in en büyük ilçesi Ödemiş’e çıkartma yaptı. Bayan ilçe başkanı Nazan Dönmez tarafından karşılanan ve tüm gününü efeler kentinde geçiren engin, “Görüyorum ki bir zamanlar milletin efendisi olan çiftçi ve esnaf dert yumağı halene gelmiş kimse merak etmesin ülkemize CHP iktidarı umut olacak” dedi. Ödemiş’teki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden milletvekili aday adayı Engin, sanayi sitesinde esnafları tek tek ziyaret etti, sorunlarını dinledi
Ödemiş ilçe örgütüyle kahvaltıda buluşan CHP eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ali Engin, “Hayatta en büyük onurum CHP üyesi olmaktır. Partiye üye olduğum yıllardaki gibi heyecanım hiç azalmadı. Artık gün iktidar olma günü, peki bunu nasıl yapacağız el ele kol kola omuz omuza vererek yapacağız. CHP doksan yıllık ulu bir çınardır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de söylediği “milletvekili adayları ön seçimle belirlenecek’’ sözleri yerine getirilecektir. Artık İzmir’i Bakırçay’ı, Küçük Menderes’i tanıyan bu bölgelerin sorunlarını bilen parti emekçileri sizin Ankara’daki gözünüz kulağınız olacak” dedi.
Tüm gün boyunca Ödemiş’te sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Ali Engin, bölge çiftçisinin de sorunlarını dinledi. “Tarlaya ekilen patates, pamuk gibi bölgeye has yetişen ürünlerin hükümetin yanlış tarım politikaları yüzünden para etmediğini vurgulayan Engin, “Olan çiftçiye oluyor. Tüm yıl boyunca gözü gibi baktığı ürünleri ok fiyata satan çiftçi kardeşlerimiz her geçen gün tarlalarından daha çok kopuyor. Eğer böyle giderse böyle bir noktaya geleceğiz ki; tarımsal üretim bakımdan tamamen dışa bağımlı kalacağız. CHP’nin de tarım politikaları vardır. 2011 seçimlerinde genel başkanımız mazot 1.5 TL olacak dedi. O zaman bu vaat çok konuşuldu. Ama niye olmasın Türkiye mazotu kaç paraya başka ülkelerden alıyor üzerine ne kadar vergi koyuyor aslında buna bakmalıyız. CHP iktidarında çiftçe tarlasına daha mutlu gidecek’’ dedi.
Hükümetin yapamadığını İzmir’de Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığını söyleyen Engin, “Başkanımız her fırsatta yerelde kalkınma diyor, ilçelerde çiftçinin ayakta kalması için kooperatifler kuruyor. İşte Bayındır ve Bademler Çiçek Kooperatifi, Tire Süt Kooperatifi. Büyükşehir’in köy ve tarla yollarını asfaltlaması bile tarımsal kalkınmaya büyük katkı sağlıyor’’ diyen Engin, “İzmir çiftçisinin iyi ki Aziz başkanı var. Büyükşehir belediyesinin 10 yıldır yürüttüğü tarım politikası hükümete örnek olmalı. Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları gelsin İzmir’de ki tarımsal kalkınmayı bu kadar nasıl geliştirdiniz diye Büyükşehir belediyesi bürokratlarından kurs alsın’’ önerisinde bulundu.
Ödemiş Sanayi Sitesi’nde milletvekili gibi karşılanan Engin, dükkânları tek tek ziyaret etti. Yaklaşan genel seçimler partisi için destek istedi. “Bir ülkenin olmazsa olmazı sanayi siteleridir’’ diyen Engin, “Bir ülkede ekonominin ne kadar iyi gittiğini buralardan anlarsınız ama tablo onu gösteriyor ki sanayi siteleri eski günlerini arıyor” dedi. Sanayi sitesi esnafının yoğun ilgisi karşısında mutlu olan Engin, “Sizlerin desteğiyle milletvekili olduğum zaman ilk olarak sizi ziyaret edip sorunlarınızı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağım” sözünü verdi.
Ödemiş turunu eski ilçe başkanı Emin Öztürk’ü ziyaret ederek sonlandıran CHP İzmir milletvekili aday adayı Ali Engin, partiye yaptığı katkılardan dolayı Öztürk’e teşekkür etti. ’’Emin abimiz partimizin bayrağını yıllarca efeler kentinde büyük başarıyla taşıdı’’ diyen Engin, “Genel seçimlerde mutlaka yine siyasi deneyimleriyle Ööztürk’ü sahalarda görmek istiyoruz inanıyorum ki o iktidara giden CHP için yine kapı kapı dolaşıp kahve kahve gezip partisi için oy istemeye devam edecektir” dedi. Engin’nin ziyaretinden çok mutlu olduğunu söyleyen Öztürk ise, ’’Gün birlik beraberlik günü partimizin iktidarı için hiç durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.