İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'de Başkanvekili ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu" söylemine cevap veren Uslu, "Sayın başkanın yaşına ve konumuna hürmeten 2. kez birşey söylemiyoruz. Ancak sayın Yarsuvat kendi kulübünün sorunlarıyla ilgili olarak konuşsa Cavcav'laşmasa daha iyi olur" dedi.

İşte Mahmut Uslu'nun açıklamaları:

"Transfer çalışmalarımız sürüyor"

"Transfer için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Devre arasında oyuncu transferi zordur. Biz de kiralık bakıyoruz. Erkan Zengin beğendiğimiz bir futbolcu, hocamız da istiyor diye Eskişehirspor'u aradık telefon ettik. Bize bonservis için ilk başta 500 bin Euro denildi. Sonra durum değişti."

"Havuzda ayrıcalığımız olmalı"

"Havuzda bizim ayrıcalığımızın olmasını yıllarca söyledik. Bizim açıkca hakkımız yeniyor. Geçtiğimiz günlerde Lazio Başkanı ile yemek yedim. Onlar Inter'den bile az para aldıklarını söyledi. Dünyanın her yerinde durum böyleyken, bizde değil."

"Yabancı kuralı hakkında konuşacağız"

"Yabancı kuralı ile ilgili açıklamalar yapacağız. Tek bir yabancı hakkında değil genel olarak bir açıklama yapacağız. Şu an bunun için genel olarak bir hazırlık yapıyoruz. İlerleyen haftalarda değerlendirmelerde bulunacağız."

"Erkan Zengin, Emre ve Emenike..."

"Erkan Zengin gider kendi problemini hallederse bizim herhangi bir şeyimiz yok. Erkan Zengin'in 'Beni zorla bir yere yollayamazlar' dediğini kendi kulağım ile duydum. Ama sonra fikrini değiştirirse onu bilemem. Emre ve Emenike'nin sezon sonunda takımdan ayrılması söz konusu değil. Dört oyuncunun yanlızca sözleşmesi bitiyor. Emre'nin kontratı bitiyor. Kendisi bizim kaptanımız ve en değerli oyuncularımızdan bir tanesi. Sezon sonu gelince oturur değerlendiririz. Emenike'nin ise kontratını zaten devam ediyor."

"Ozan için 10 milyon istediler"

"Ozan Tufan için kulübü 10 milyon avro istedi biz de kendilerini bizim verebileceğimiz rakamın 4 milyon avro olduğunu söyledik. Kulüpler kendi oyuncularına istedikleri değeri biçebilirler. 15 milyon avro da isteyebilirler ama bize 10 milyon avro denince 'Baba dedim, 10 milyon avro bizim için çok dedim' Sonra o konu kapandı ancak şimdi yeniden 5 - 5.5 milyon avrolara çıktı fiyatlar. Ama bize 4.2 ve 4.5 gibi bir rakamlar verilse oturur başkanımız ile konuşuruz."