Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitler günü dolayısıyla bir dizi program düzenlendi. Duygusal anların zirve yaptığı programda davetlilere kuru ekmek ve hoşaf ikram edildi.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şehit ve Gaziler Derneği tarafından çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan program daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.
“BİZLER AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN BIRAKTIĞI ESERLERİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”
İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Okul Müdürü Adem Arslan açılış konuşmasında “Çanakkale denilince, yırtıcılıkta sırtlanları geçen, emperyalist haçlı ittifaklarının tayyarelerinden atılan sayısız bomba ve güllelerle cennet vatan toprağının cehenneme çevrildiği günler hatırımıza gelmektedir” ifadelerini kullanırken, Garnizon Komutanlığı temsilcisi Jandarma Binbaşı Murat Akyol ise bağımsızlık ve hürriyeti şehitlere borçlu olduğumuzu belirterek, "Şehitleri olmayan bir ülkenin geçmişi olmadığı gibi geleceği de olamaz. Bizler aziz şehitlerimizin bıraktığı eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz." dedi.
Törende daha sonra Çanakkale konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
YARIŞMALARDA DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERİN TAMAMI KIZ
Şiir yarışmasında üçüncü olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Yılmaz ile kompozisyon yarışmasında üçüncü olan aynı okuldan Tuğçenur Demirci’ye ödülleri Belediye Başkanı Ercan Çimen, şiir yarışmasında ikinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Hatice Ayan ile üçüncü olan aynı okuldan Emine Başak Gülaştı’ya ödülleri Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, şiir yarışmasında birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Filiz Kır ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Aleyna Nur Ilgaz’a ödülleri Vali Yücel Yavuz tarafından verildi.
ŞEHİT AİLELERİ SALONA BAYRAĞA SARILI TABUT GELİNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Programda son olarak İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı sunuldu. Duygusal anların yaşandığı programda öğrencilerin salona Türk Bayrağına sarılı tabutla girmeleri ve Seyyit Onbaşı’yı canlandırdığı sahnelerde salonda bulunan çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamazken, duygulanan bazı şehit aileleri salonun dışına çıktı.
“SİZLERE İMKAN VERİLDİĞİNDE NELER YAPABİLECEĞİNİZİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİNİZ”
Programda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik eden Vali Yavuz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada gençlere fırsat verildiğinde ve imkan sağlandığında en güzelini ortaya koyacaklarının bu programla bir kez daha ispatlandığını söyledi.
Duygu ve maneviyat yüklü bir günde olunduğunu, öğrencilerin de bunu hissederek sahneye yansıtmasının da takdire şayan olduğunu dile getiren Vali Yavuz, emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.
“7’DEN 70’E BÜTÜN MİLLETİMİZİN AKILLI, UYANIK VE BİLİNÇLİ OLMASI LAZIM”
Bu tür milli ve manevi konulardaki hassasiyeti millet olarak herkesin yaşadığını ifade eden Vali Yavuz, “Biz gerek Valilik olarak gerek Garnizon Komutanlığımız, gerek Belediyemiz, gerek diğer kamu kuruluşları olarak bu tür etkinliklerde sizlerin yanındayız. Yasak savma, sıradan bir olay, adet yerine gelsin diye değil, hissederek, içimizden gelerek bunu yapmamız lazım. Millet ve devlet olarak hepimiz şehit yakınlarımıza, gazilerimize sahip çıkıyoruz. İnşallah bir daha şehadet olayı yaşamayız. Olmaması için de her zaman zinde, dik, bilinçli ve şuurlu olmamız gerekiyor. Onun için 7’den 70’e bütün milletimizin akıllı, uyanık ve bilinçli olması lazım. Bunun için de kime ne görev düşüyorsa, kime ne vazife verildiyse yerine getirmek zorunda.” ifadelerini kullandı.
DAVETLİLERE ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ
Anma programı sonunda salon çıkışında davetlilere Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hoşaf ve kuru ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi.
Etkinliklere Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Eren ve Belediye Başkanı Çimen’in yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, şehit ve gazi aileleri, gaziler, MHP İl Başkanı Ali Ateş, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.